Recensie: Elvy’s eigen wereld: So Boho

Recensie: Elvy’s eigen wereld: So Boho

Elvy's eigen wereld: So boho
ISBN: 9789025766092
Auteur: Jill Schirnhofer
Series: Elvy's eigen wereld #1
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: 7 april 2017
Aantal bladzijdes: 208
Goodreads

Elvy's eigen wereld - So boho! is het eerste deel in een nieuwe fictieserie die vooral meisjes zal aanspreken, geschreven door 's lands bekendste 'crea queen'.
We maken kennis met Elvy, een dromerig, creatief meisje dat vooral in haar eigen wereldje leeft. Ze moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar en haar boho-vrienden op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen.
Elvy's tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

Toen ik Elvy’s eigen wereld: So boho in de brievenbus vond, was ik toch best nieuwsgierig. Ik had het boekje niet aangevraagd en ken Jill Schirnhofer ook niet echt, dus eigenlijk had ik geen verwachtingen van het boek en het verhaal.
Het is een opvallend ding, vooral door de kleuren, maar ook door de tekeningen op de voorkant. Ik vind het tof dat het niet alledaags is. Ik had het ook al eerder voorbij zien komen online en het was door de voorkant en het kleurgebruik blijven hangen.

Ik vond mezelf veel te oud voor Elvy’s eigen wereld, want het is echt iets voor meisjes van elf, twaalf, maar desondanks vond ik het wel grappig om te lezen. Het verhaal is best leuk, vooral voor de doelgroep en voor de fans van Jill. Ik ben wel benieuwd hoeveel van haar eigen ervaringen met YouTube erin zitten.

De schrijfstijl van Jill leest snel door en ik had het ook binnen twee uur uit. Toch had ik niet echt een band met Elvy, maar dat heeft vast te maken met leeftijd. Het is echt een jeugdboek, voor meisjes die net naar de middelbare school gaan.

Ik vond het tof dat je in Elvy’s eigen wereld overal tekeningetjes tegenkwam. Weer eens wat anders dan een boek met alleen maar tekst. Ik denk wel dat het een love it or hate it iets is.
Ook leuk dat verschillende dingen uit het verhaal achterin staan zoals het recept van Joy om maankoekjes te bakken, meditatie tips van Ava en DIY-dingen zoals een shirt tie-dyen. Dat deed ik als kind trouwens regelmatig en vond het altijd een supercool eindresultaat. Inmiddels valt er niet veel meer te verven, want ik draag tegenwoordig vooral zwarte kleding.

Kortom: het is een origineel, tof boek voor de leeftijd van 11-13. Elvy’s eigen wereld krijgt van mij drie sterren en kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgever Gottmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge