Recensie: Emmy & Oliver

Recensie: Emmy & Oliver

Recensie: Emmy & OliverEmmy & Oliver
Auteur: Robin Benway
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 23 juni 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Emmy just wants to be in charge of her own life.. She wants to stay out late, surf her favorite beach—go anywhere without her parents’ relentless worrying. But Emmy’s parents can’t seem to let her grow up—not since the day Oliver disappeared.

Oliver needs a moment to figure out his heart.
He’d thought, all these years, that his dad was the good guy. He never knew that it was his father who kidnapped him and kept him on the run. Discovering it, and finding himself returned to his old hometown, all at once, has his heart racing and his thoughts swirling.

Emmy and Oliver were going to be best friends forever, or maybe even more, before their futures were ripped apart. In Emmy’s soul, despite the space and time between them, their connection has never been severed.
But is their story still written in the stars? Or are their hearts like the pieces of two different puzzles—impossible to fit together?

Het onderwerp van dit boek is best cliché als je de achterkant leest en de samenvatting. Of dat lijkt het in elk geval. Toch had ik geen last van bij het lezen. Het verhaal wordt eigenlijk best origineel gebracht en ik heb me geen moment verveeld tijdens het lezen.
De schrijfstijl was vlot en las zo weg. Emmy is degene die de hoofdpersoon is en die aan het woord is en vertelt over de Oliver die ze kent, het jongetje van zeven, en de Oliver die ze niet kent, de jongen van zeventien. Het was één van de boeken die ik las tijdens ohmybookathon en ik geloof dat ik dit boek in zo’n 24 uur uit had. Het is wel een echt YA-boek.

De personages zijn wel een beetje vlak, maar voor mij stoorde het niet bij het lezen. Het was genoeg om de personages voor me te kunnen zien, maar net niet genoeg om echt met ze mee te kunnen leven.

Het was een echt YA-boek dat je even tussendoor leest, maar waar toch een zekere boodschap (en een flinke schep liefde) in zit. Je bent nooit meer wie je vroeger was, wat er ook gebeurd. En sommige vriendschappen blijven, zoals die tussen de vier in dit boek. Ook al hebben ze Oliver tien jaar niet gezien, toch is hij altijd hun vriend gebleven.

Eén gedachte over “Recensie: Emmy & Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge