Recensie: En dan de liefde

Recensie: En dan de liefde

Recensie: En dan de liefdeEn dan de liefde
Auteur: Susan Smit
Uitgever: Carrera
Publicatiedatum: 1 februari 2015
Genres: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 224
Goodreads

Smit onderzoekt de romantische liefde in al haar facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil, weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigen liefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen?

Smit schrijft openhartig en met zelfspot over haar eigen lotgevallen, maar durft ook algemene conclusies te trekken over de aard van de liefde.

En dan de liefde wil inspireren, amuseren, ontroeren, een spiegel voorhouden en tot denken stemmen: hoe saboteren of voeden we de liefde in ons leven? En hoe zorgen we ervoor dat ze
blijft stromen?

Ik ken Susan Smit uit de tijd dat ze boeken op tv besprak en toen vond ik haar altijd best leuk. Ik had alleen nog nooit een boek van haar gelezen en ik was best benieuwd naar dit boek vol met korte stukjes over de verschillende onderwerpen die in de liefde voorkomen. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende korte hoofdstukjes en met het gebruik van heel veel foto’s en stukjes uit de andere boeken van de schrijfster.

Het boek is geen roman, dus er vallen ook geen personages te bespreken die niet sympathiek zijn of niet levendig genoeg. Ook zijn er geen plotwendingen of zoiets. Wat er wel is, is een schrijfstijl. Omdat ik de schrijfstijl van Susan Smit niet kende, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Maar haar schrijfstijl is fijn, echt fijn! Zinnen met mooie woorden worden afgewisseld met zinnen waar een kern van waarheid in zit.

Door dit boek ben ik best benieuwd geworden naar een roman van deze schrijfster. Ik wil weleens weten of haar schrijfstijl dan ook fijn is om te lezen. Het boek is er eentje waarin je gemakkelijk een column tussendoor leest. Of twee stukjes. Of drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: