Recensie: Enkeltje Ierland

Recensie: Enkeltje Ierland

Recensie: Enkeltje IerlandEnkeltje Ierland
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: 20 januari 2016
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Van Charlotte de Monchy las ik al eerder Zes maanden zonder en dat vond ik zo’n verrassend leuk boek dat ik ook erg benieuwd was naar Enkeltje Ierland. Dit verhaal speelt zich opnieuw in Ierland af, maar met compleet andere personages. Eigenlijk is alleen het land hetzelfde. Dat, en misschien ook het genre.

Het boek las heerlijk snel weg en ik vind de schrijfstijl van Charlotte ook echt heel fijn. Het is echt een feelgoodboek. Dat verwacht je al bij de titel, de kaft en de naam. Enkeltje Ierland doet wat het belooft: het is inderdaad zo’n boek en het maakte mijn verwachtingen waar. Door de vlotte schrijfstijl had ik Enkeltje Ierland ook zo uit.
Door de schrijfstijl werd ik best nieuwsgierig en ik wilde meer weten over de geheimen van de personages.

Ik vind de personages leuk. Lisa doet waar ze zelf zin in heeft en laat niet door anderen zeggen wat ze moet doen. In het boek vind ik haar ook positief en leuk overkomen. Maar ook William vind ik leuk, al is leuk misschien niet meteen het goede woord. Die vind ik vooral interessant in het begin. Leuk wordt ‘ie pas later in het boek.
Daarnaast is ook Kathy er nog. Ook vanuit haar oogpunt zijn er hoofdstukken geschreven. Persoonlijk vond ik Kathy wat minder interessant en snapte ik ook niet heel goed die connectie in het begin. Later trok dat wel bij. Kathy is best leuk, maar ik vond haar geen bijzonder personage.

Van Enkeltje Ierland werd ik ook gewoon even vrolijk. Het is zo’n boek waarvan je weet dat het ondanks alles toch afloopt. Er zitten geen echt schokkende plotwendingen in, al zitten er wel een paar in die het verhaal interessanter maken en ook meteen voor problemen zorgen. Want aan een verhaal zonder problemen heb je ook niet veel, dan is het natuurlijk totaal niet spannend. Voor Enkeltje Ierland is dat niet anders.

Dus zoek je een boek waar je vrolijk van wordt? Dan raad ik Enkeltje Ierland aan.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Boekerij.

[bol_product_links block_id=”bol_56c1b9d903651_selected-products” products=”9200000046170385,9200000046134450″ name=”Ierland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”493″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Enkeltje Ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge