Recensie: Everything, everything

Recensie: Everything, everything

Recensie: Everything, everythingEverything, everything
Auteur: Nicola Yoon
Uitgever: Delacorte Books
Publicatiedatum: 1 september 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla.

But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly.

Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.

Soms doet de quote van een bekende schrijver op een boek het al een beetje voor mij. Zo stond op Everything, Everything de volgende quote van Jennifer Niven: ‘Heart-wrenching … I devoured it in one sitting.’ Ik vond haar boek All the bright places/Waar het licht is geweldig (en hartverscheurend), dus als er zo’n quote op staat en dan ook nog eens gecombineerd met een gave cover? Dan ben ik al vrij snel om.

De samenvatting van Everything, Everything klonk als een boek met een gecompliceerde relatie, een hele lastige liefde. Soms hou ik daar wel van, vooral als het dan ook nog eens een happy ending heeft. Soms vind ik een slecht, heartbreaking einde ook weleens leuk, maar uiteindelijk heb ik toch liever een: ‘En ze leven nog lang en gelukkig’.

Ik vond Maddy (Madeline) op zich een goed personage, maar ik vond haar gewoon niet zo leuk. Hier en daar vond ik haar gewoon irritant. Ik snap wel waarom ze is zoals ze is, dus dat is wel goed gedaan. Maar ik kon er niet zo goed inkomen door haar. Maddy deed niet zoveel met mij.

In Everything, Everything vindt je niet alleen tekst, maar bijvoorbeeld ook printscreens van internetpagina’s of bestellingen die Maddy gedaan heeft. Dat geeft het verhaal iets extra’s, maar om nou te zeggen dat het voor mij hoeft? Nee, Everything, Everything was zonder al prima geweest. Maar het geeft wel een grappig effect.

De schrijfstijl van Everything, Everything is lekker vlot en ik had het ondanks alles zo uit. Soms vind ik het jammer als een boek redelijk dun is, maar in dit geval hadden het er echt niet meer moeten zijn. Dan was het namelijk saai geworden.

Wat ik wel mooi vond, was dat het idee dat ik halverwege het boek in mijn hoofd kreeg, waar bleek te zijn. Wat dat idee is, houd ik voor mezelf, want dat zou echt het hele boek verklappen. Maar er was iets dat voor mij niet klopte, iets dat niet helemaal goed was. En daar kreeg ik dus gelijk in.

Ik vond het een leuk boek voor tussendoor, maar of ik het aan zou raden? Ik weet het niet. Eigenlijk weet ik nog steeds niet zo goed wat ik met dit boek moet. Het heeft even geduurd voor ik een recensie over Everything, Everything kon schrijven, omdat ik het niet wist. En dat is nog steeds een beetje zo. Het is geen slecht boek, maar er is iets dat me stoort aan dit boek en ik heb echt geen idee hoe ik dat zou moeten beschrijven. Daarom voor nu in elk geval drie sterren. Misschien is het gewoon een gemiddeld boek met gemiddelde personages.

[bol_product_links block_id=”bol_56f7d97479bf3_selected-products” products=”9200000040100410″ name=”Everything” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Everything, everything

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge