Recensie: Fallen Heir

Recensie: Fallen Heir

Fallen Heir
ISBN: 9781945034039
Auteur: Erin Watt
Series: The Royals #4
Uitgever: Pear Tree LLC
Publicatiedatum: 28 augustus 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 300
Goodreads

These Royals will ruin you.

Easton Royal has it all: looks, money, intelligence. His goal in life is to have as much fun as possible. He never thinks about the consequences because he doesn’t have to.

Until Hartley Wright appears, shaking up his easy life. She’s the one girl who’s said no, despite being attracted to him. Easton can’t figure her out and that makes her all the more irresistible.

Hartley doesn’t want him. She says he needs to grow up.

She might be right.

Rivals. Rules. Regrets. For the first time in Easton’s life, wearing a Royal crown isn’t enough. He’s about to learn that the higher you start, the harder you fall.

Fallen Heir is alweer het vierde deel in de serie over de Royals. Gingen deel 1 tot en met 3 over Reed en Ella, dit vierde deel gaat over een van Reeds broers Easton. Je leert hem als bijfiguur natuurlijk al kennen in de andere boeken, maar daar is hij een bijfiguur. Hier is hij echt de hoofdpersoon.

Ik vond Easton altijd al interessant in de andere delen en ik was best benieuwd hoe hij als hoofdpersoon zou zijn in Fallen Heir. Sommige personages kunnen maar beter een bijpersonage blijven, omdat ze als hoofdpersoon te weinig inhoud hebben. Dat vond ik bij Easton absoluut niet het geval. Ik vond hem juist erg leuk als hoofdpersoon. Hij is grappig en heb af en toe hardop zitten grinniken. Hij heeft van die heerlijk gevatte opmerkingen en je ziet nu meer van de jongen die met heel veel in de knoop zit en eigenlijk gewoon gebroken is door alles wat er gebeurd is. Ik wilde hem af en toe echt een knuffel geven.

Hartley zie je alleen vanuit Eastons oogpunt, dat vind ik wel jammer. Ik was wel benieuwd naar hoe zij is, maar je krijgt haar eigen gedachten niet te zien. Voor mij blijft zij dus ook best vlak. Het boek is geschreven in de eerste persoon en je zit dus erg dicht op de huid van de hoofdpersoon.

Ook Fallen Heir las weer als een trein weg. Ik vind de schrijfstijl van het duo Erin Watt – Elle Kennedy en Jen Frederick – erg snel weglezen en het is totaal niet moeilijk te volgen, ook niet als je niet heel goed in Engels bent. De gebruikte taal is redelijk simpel en echt veel onverwachte dingen zitten er niet in, maar ik miste ze eigenlijk ook totaal niet. Ik had hem in een paar uur uit en wil ik NU het vervolgdeel, want dat einde is een behoorlijke – gigantische cliffhanger. Wachten tot januari kan ik echt niet. Ik moet weten hoe het verder gaat!

Hoewel Fallen Heir erg leuk is, vind ik wel een beetje dat de serie wordt uitgemolken. Voor mijn gevoel was het eigenlijk klaar met drie boeken, maar omdat het zo goed loopt, komen er nog twee delen bij. Doet me een beetje denken aan Goede Tijden, Slechte tijden waar Ludo al tienduizend moordaanslagen overleefd heeft en na tien ongelukken er lichamelijk niets aan over heeft gehouden.

Wat mij betreft is het na vijf delen wel klaar met de serie, ook al ben ik ergens wel benieuwd naar de rest. Maar ik denk dat het de serie niet ten goede komt om er nog meer verhalen aan te breien.

Fallen Heir is zeker een mustread als je de andere drie delen las en ook leuk vond. Ik vond het leuk om eens te weten wat Easton nou beweegt en hoe hij is als hoofdpersoon. Van mij krijgt het boek vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge