Recensie: The Fallen

Recensie: The Fallen

Recensie: The FallenThe Fallen
Series: The Nine Lives of Chloe King trilogy #1
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 28 juni 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 250
Goodreads

Chloe King is a normal girl. She goes to class (most of the time), fights with her mom, and crushes on a boy…or two. But around her sixteenth birthday, Chloe finds that perhaps she isn’t so normal after all. There’s the heightened night vision, the super fast reflexes – oh, and the claws.

As she discovers who she is – and where she comes from – it is clear she is not alone. And someone is trying to get her.
Chloe has nine lives. But will nine be enough?

Jaren geleden, in 2011, kwam ik in aanraking met Chloe King door de tv-serie. Ik vond de serie meteen gaaf en ik baalde behoorlijk toen er na tien afleveringen besloten werd om te stoppen met de serie wegens teleurstellende kijkcijfers. Vandaag de dag vind ik dat dus ook nog steeds jammer. Zelfs nu ik het script voor de rest van seizoen 1 gelezen heb.
Toen ontdekte ik ook dat er boeken van zijn en ik besloot om ze te kopen. Dat was overigens mijn eerste aankoop bij Bookdepository ooit. Ik begon in het boek, maar in 2011 was nog geen held in het lezen van Engelse boeken en het verdween in de kast tot ik het herontdekte.

Bij dit deel had ik in het begin maar 1 gedachte: Dit klopt niet! De serie was heel anders! Er zijn personages die niet in het boek zitten (Jasmine), er zijn personages die niet in de tv-serie zitten (Kim). Er zijn personages die hernoemd zijn (Alyec Ilychovich is in de tv-serie Alek Petrov) en daar moest ik in het begin behoorlijk aan wennen. Daarnaast is boek-Chloe een brunette, tv-serie-Chloe is een blondine. Daarnaast is de verhaallijn van Brian in het boek compleet anders dan die in de serie. Als je het mij vraagt is de verhaallijn van boek-Brian een stuk interessanter. Van de meeste personages trouwens.

Ik kan niet zeggen dat er verrassingen in zaten, misschien omdat ik de tv-serie zag? Misschien heeft die meer ‘verpest’ dan ik dacht. Ik weet het niet.
Het boek was in elk geval aardig en ik ben benieuwd naar een vervolg. Het is gewoon een leuk boek dat lekker wegleest met leuke personages. Niets meer, niets minder. Dat is soms helemaal niet erg, die boeken moeten er tenslotte zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: