Recensie: Falling from the Sky

Recensie: Falling from the Sky

Recensie: Falling from the SkyFalling from the Sky
ISBN: 9781942444039
Auteur: Sarina Bowen
Series: Gravity #2
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 2 februari 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 266
Goodreads

She's the woman he doesn't remember. He's the man she can't forget.

Bad boy Hank “Hazardous” Lazarus used to have everything: a gorgeous girlfriend, a career as a freestyle snowboarder and a spot on the US Olympic team. Nine months ago, after a bad crash in the half pipe, he woke up in the hospital, unable to move his legs. Now he’s landed there again, but gravity is not the culprit. With his family pressuring him to try a groundbreaking treatment, Hank self-medicates with too much tequila instead.

Doctor Callie Anders has the courage to restart a patient’s heart with a thousand volts of electricity, yet she’s afraid to risk her own. So she doesn’t confess to her newest patient they they met just before the accident, an encounter that he doesn’t remember. Even as their friendship develops, she won’t admit that she regrets turning down his dinner invitation, or that her heart stutters every time those inked shoulders roll through the door of the therapy department.

With another Vermont winter coming again, Hank needs a hand out from under the avalanche of his disappointments. If only Callie were brave enough to take the job.

This book is a standalone novel, no cliffhangers, no prior experience necessary.

Falling From The Sky is het tweede deel in de Gravity-trilogie en gaat over Hank en Callie. Callie zit in het eerste deel al als bijpersonage, want ze is de vriendin van Willow. Daar zie je haar een beetje vanuit Willows oogpunt. Maar in dit deel is zij zelf de hoofdpersoon, samen met Hank. Ik weet zo niet meer of Hank daar ook al in zit, maar ik vermoed van wel. Bij Sarina duiken personages vaak al in eerdere boeken op.

Het boek leest als een trein en ik wilde door blijven luisteren in dit boek, want ik wilde weten hoe het af zou lopen. Ik had natuurlijk al wel een vermoeden hoe het ongeveer zou gaan en dat klopte ook. Niets nieuws onder de zon, maar ik vergeef het Sarina Bowen, want ik vind haar schrijfstijl erg fijn en je vliegt er doorheen. Ik moet nog steeds wel zeggen dat haar recentere boeken toch wel beter zijn. Ze is duidelijk gegroeid als schrijfster en dat is natuurlijk alleen maar goed.

Ook in Falling From The Sky wordt verteld vanuit de derde persoon en zowel Callie als Hank komen aan het woord. Zelf vind ik Sarina beter in de eerste persoon, dan heb ik het gevoel dat ik veel meer op de huid van de personages zit en ze meer tot leven komen. Dat had ik hier wat minder. Ik voelde hier een beetje een afstand en dat vind ik jammer.

Het viel me trouwens wel op dat er geen naam boven een hoofdstuk stond. Normaal wordt er boven een hoofdstuk bijvoorbeeld Callie gezet, maar dat was hier niet het geval. Ik luisterde het audiobook, dus ik had een mannen- en vrouwenstem, maar ik kan me zo voorstellen dat het lastiger is als je gewoon leest.

De cover heeft niet mijn voorkeur, maar past wel duidelijk bij het eerste deel. En ik vind het fijn dat je niet alleen een ontbloot bovenlijf ziet, want die zie je in dit genre echt heel vaak.

Falling from the Sky is een prima New Adult en vond ik een leuk boek. Toch vond ik Coming in from the Cold net even wat leuker. Ik vond Falling from the Sky een typisch tweede boek: het is wel leuk, maar kan het eerste deel toch niet overtreffen.

Toch krijgt Falling from the Sky drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: