Recensie: Falsies

Recensie: Falsies

Falsies
ISBN: 9781640341852
Auteur: Olive East
Series: The Makeup Series #1
Uitgever: Limitless Publishing
Publicatiedatum: 22 augustus 2017
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 314
Goodreads

When Brooks walks into my life, I can’t keep from wanting him. He’s perfection—a sexy veterinary student who knows how to cook and always cheers me up when I’m down. But I don’t deserve a man like him. There’s a darkness in me that no one could ever love, and I know he’ll abandon me, just like everyone I’ve ever cared about. Just like my father. I wouldn’t be able to stand that hurt, so I push him away. Then my ex comes back. He betrayed me before, but now he says he wants to make me feel whole again. I know it isn’t right, and I shouldn’t let him into my life. But all I want is to recapture the happiness I once had. But sometimes those who want to fix things leave you more broken, and some friends turn out to be false. How can you tell true love from a lie?

Falsies: Een titel die voorbij kwam op Netgalley en waar ik dus echt wel benieuwd naar werd door de flaptekst en de cover. Ik besloot hem aan te vragen en was blij toen ik hem kreeg.

Omdat ik schrijfster Olive East niet ken, had ik ook totaal geen verwachtingen. Nou ja, oké, na even gluren op Goodreads verwachtte ik nogal wat. Daar kreeg Falsies alleen maar hoge ratings.

Eerlijk gezegd snap ik de hoge ratings niet echt. Ik vond het boek niet zo. Of zegmaar gewoon: helemaal niet. En ik denk dat het alles te maken heeft met de schrijfstijl van Olive East. In het begin had ik best wat moeite om erin te komen en ik hoopte dat het beter zou worden, dat ik er uiteindelijk wel in zou komen, maar het gebeurde gewoon niet. De schrijfstijl voelde vooral erg vlak en het las niet lekker weg. Het zou een New Adult moeten zijn, maar qua schrijfstijl en vlakheid voelde het voor mij aan als een middelmatige Young Adult.

En met de personages kon ik gewoon echt helemaal niets. Het verhaal wordt vanuit Olive in de eerste persoon verteld, maar ik heb geen enkele connectie met haar en voel ook niets bij haar. Ze doet een paar dingen waarbij ik mijn wenkbrauwen ophaalde en ik vind haar niet goed uit de verf komen, vooral ook haar verleden niet.

En Brooks vind ik zo’n personage dat alleen maar goede punten heeft en geen slechte. Natuurlijk zie je hem vanuit Olive, maar toch. Ik werd ook totaal niet nieuwsgierig naar hem en hoefde hem niet beter te leren kennen ofzo.

Ook vond ik de situatie met Brooks gewoon … raar. Het voelde voor mij als een hele rare verhaallijn en Brooks deed me bijna aan een stalker denken. Ik vond dat een heel raar stukje en gewoon eng. Een love interest zou je leuk moeten vinden, maar dat vond ik totaal niet.

Jammer, want Falsies klonk echt als een leuk boek en er zat ook wel potentie in, maar het kwam er op de een of andere manier gewoon echt niet uit. Het was niet zozeer slecht, maar gewoon echt mijn ding niet. Ik weet zeker dat ik dit boek niet ga herlezen. Helaas kan ik het boek ook niet meer dan twee sterren geven.

Falsies kreeg ik als recensie-exemplaar van Netgalley en uiteraard heeft dit mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: