Recensie: Fame, Fate and the First Kiss

Recensie: Fame, Fate and the First Kiss

Recensie: Fame, Fate and the First KissFame, Fate and the First Kiss
ISBN: 9780062675798
Publicatiedatum: 5 februari 2019
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Lacey Barnes has dreamed of being an actress for as long as she can remember. So when she gets the opportunity to star in a movie alongside one of Hollywood’s hottest actors, she doesn’t hesitate to accept the part.

But Lacey quickly learns that life in the spotlight isn’t as picture perfect as she imagined. She’s having trouble bonding with her costars, her father has hired the definition of a choir boy, Donavan Lake, to tutor her, and somewhere along the way she’s lost her acting mojo. And just when it seems like things couldn’t get any worse, it looks like someone on set is deliberately trying to sabotage her.

As Lacey’s world spins out of control, it feels like the only person she can count on—whether it’s helping her try to unravel the mystery of who is out to get her or snap her out of her acting funk—is Donavan. But what she doesn’t count on is this straight-laced boy becoming another distraction.

With her entire future riding on this movie, Lacey knows she can’t afford to get sidetracked by a crush. But for the first time in her life Lacey wonders if it’s true that the best stories really do happen when you go off script

Kasie West is zo’n auteur waar ik al behoorlijk wat van gelezen heb en haar boeken ook leuk vindt. Niet alles vind ik even leuk, sommige boeken vind ik minder dan anderen. Ik was dan ook erg benieuwd naar Fame, Fate and the First Kiss. Toen mijn audiobookapp aangaf dat ik hem kon downloaden, deed ik dat dan ook meteen, benieuwd naar het nieuwe boek. Wat ik ervan vind, lees je in deze recensie.

Het kostte me best even moeite om in Fame, Fate and the First Kiss te komen. Misschien kwam dat omdat er ook scriptstukjes in voorkomen. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af op een filmset waar hoofdpersoon Lacey in zit en er komen dus delen in voor van haar rol. Op zich vind ik dat best origineel, maar in het luisterboek vond ik het best vervelend. Ik heb geen idee hoe dat zit in een paperback of ebook, maar in het luisterboek vond ik het vooral in het begin erg verwarrend.

Gelukkig werd dat minder, maar toch kwam ik niet echt in dit boek. Het was wel leuk, maar om eerlijk te zijn vond ik het niet mega bijzonder. Het was wel oke en luisterde lekker weg, maar dat was het dan ook.

Kasie West is zo’n auteur waar ik al behoorlijk wat van gelezen heb en haar boeken ook leuk vindt.

Lacey is de hoofdpersoon en vertelt alles uit de eerste persoon, dus je zit erg dicht op haar huid. Daardoor krijg je dingen goed mee, al bleef ze voor mij wat vlak. Voor mij werd Lacey niet echt een eigen persoon, maar bleef best vlak en dat vond ik jammer. Maar ik had ook niet zo’n klik met haar.

Fame, Fate and the First Kiss is geen bijster origineel boek vol met onverwachte plotwendingen en gebeurtenissen die je echt niet verwacht. Of met een heel origineel idee, want dat is ook niet. Vond ik het leuk? Ja, dat wel. Het is een leuk boek voor tussendoor, voor als je een makkelijk wegleesboek wil. Of als je Engels lastig vindt, dan is dit ook een goed boek ervoor.

Er zat wel een plotwending in die ik wel tof vond. Maakt het toch iets minder een ‘ik weet van begin tot eind wat er gaat gebeuren’ verhaal. Al vond ik het misschien wel wat vergezocht, want het was niet helemaal logisch.

Als je van contemporary houdt, vind je dit waarschijnlijk een goed boek. Niet zo’n fan van standaard gebeurtenissen en ietwat platte personages? Dan zou ik hem laten liggen.

Fame, Fate and the First Kiss krijgt van mij 3 sterren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: