Recensie: Famous in a Small Town

Recensie: Famous in a Small Town

Recensie: Famous in a Small TownFamous in a Small Town
ISBN: 9781250179630
Publicatiedatum: 15 januari 2019
Aantal bladzijdes: 312
Goodreads

For Sophie, small town life has never felt small. With her four best friends—loving, infuriating, and all she could ever ask for—she can weather any storm. But when Sophie’s beloved Acadia High School marching band is selected to march in the upcoming Rose Parade, it’s her job to get them all the way to LA. Her plan? To persuade country singer Megan Pleasant, their Midwestern town’s only claim to fame, to come back to Acadia to headline a fundraising festival.

The only problem is that Megan has very publicly sworn never to return.

What ensues is a journey filled with long-kept secrets, hidden heartbreaks, and revelations that could change everything—along with a possible fifth best friend: a new guy with a magnetic smile and secrets of his own.

Famous in a Small Town is een van de boeken die ik kocht bij de Amazonsale. Ik las al eerder boeken van Emma Mills die ik echt heel tof vond en ook dit boek klonk goed, dus ik besloot om het erop te wagen. 

Ik vind dat Emma Mills een erg prettige schrijfstijl heeft die fijn wegleest. Ik moet wel altijd even erin komen – en bij Famous in a small town was dat geen uitzondering -, maar als ik erin zit, lees ik het in een ruk uit.

Famous in a small town gaat over Sophie, een meisje, die ervoor wil zorgen dat haar schoolband in maart naar de Rose Parade in L.A. kan. Alleen dat kost geld en dat heeft de school niet. En dus heeft Sophie een plan: Megan Pleasant, de enige bekende inwoner van haar dorp Acadia, strikken en zorgen dat ze op komt treden om zo genoeg geld te verdienen voor de Rose Parade. 

Famous in a Small Town is echt een contemporary en daar moet je van houden. Het begin kabbelt nogal en je moet er echt in zitten, maar dan ga je er best snel doorheen. In het begin was ik ook echt bang dat ik er niet in zou komen, maar gelukkig gebeurde het wel.

De meest onverwachte plotwendingen zijn de beste

Het is geen superbijzonder boek, maar er zitten toch wel wat plotwendingen in die ik niet aan zag komen en een in het bijzonder. Het blijkt dat Sophie meer geheimen heeft dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Zelf vond ik deze plotwending best wel goed, vooral omdat ik hem absoluut niet verwachtte. Ik keek even naar mijn boek en zat echt: maar huh, dat klopt niet? Huh? Hoe dan? En dat zijn de beste plotwendingen als je het mij vraagt.

Er was trouwens nog een plotwending (ja, lekker vaag, maar ja, spoilers enzo) die ik absoluut niet aan zag komen. Misschien was dat nog wel meer een mindfuck dan die andere. Dat was echt een gevalletje van: echt niet, dit heb ik verkeerd gelezen. Maar nope, ik heb het echt goed gelezen.

Sophie vond ik een leuke hoofdpersoon, al is ze niet heel bijzonder en eigenlijk ook vrij doorsnee en ietwat plat. Desondanks vond ik haar wel oké en sympathiek genoeg om met haar mee te kunnen leven.

Famous in a Small Town vond ik een prettig geschreven boek met een ietwat kabbelend plot en aardige hoofdpersonages.

Van mij krijgt Famous in a Small Town 3.5 ster. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: