Recensie: #Famous

Recensie: #Famous

#Famous
Auteur: Jilly Gagnon
Uitgever: Katherine Tegen Books
Publicatiedatum: 14 februari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

In this modern-day love story, Girl likes Boy, Girl takes photo of Boy and posts it online, Boy becomes accidentally insta-famous. And what starts out as an innocent joke spirals into a whirlwind adventure that could change both their lives—and their hearts—forever. But are fame and love worth the price?

Told in alternating points of view, #famous captures the out-of-control thrill ride of falling for someone in front of everyone.

Ik kwam #Famous tegen als luisterboek bij Storytel en na de samenvatting gelezen te hebben, klonk het als een tof boek, maar toch was ik een beetje huiverig, want ik had ervoor twee boeken met een vervelende voorlezer. Zo erg dat ik de boeken uitgezet heb.

Gelukkig viel #Famous me alles mee. Ik had weinig verwachtingen van het boek, behalve dan dat het een contemporary boek is. Dan is het natuurlijk al gemakkelijker om een boek leuk te vinden. Voor het mega spectaculaire verhaal hoef je het trouwens niet te doen, want het is niet mega origineel of zoiets.

En ook onverwachte plotwendingen heb ik niet gespot in #Famous  helaas. Ik denk dat iets onverwachts het boek goed gedaan had. Nu is het een vrij standaard contemporary YA. Maar het is wel lekker luchtig. Een beetje als de boeken van Morgan Matson en Kasie West, al vind ik die twee wel beter.

#Famous voelde voor mij wel hier en daar een beetje afgeraffeld. Er zaten stukken in die veel beter uit de verf hadden kunnen komen dan nu het geval was. Alsof het binnen een bepaald aantal bladzijdes verteld moest worden. Het voelde als een boek waar niet alle potentie uitgehaald is.

Ook zou ik persoonlijk voor een andere titel gekozen hebben. In het boek wordt veel gebruik gemaakt van social media en dat vind ik persoonlijk heel tof, ook omdat dat van nu is. Maar dan worden er bepaalde hashtags meerdere keren gebruikt. Persoonlijk zou ik daar als auteur/uitgever iets mee gedaan hebben. De titel #Famous vind ik een beetje nietszeggend en ook wel een beetje saai. Mocht dit boek ooit vertaald worden, dan hoop ik dat er in de vertaling naar gekeken wordt.

Het verhaal wordt verteld vanuit Rachel en Kyle, maar ik kon me het beste inleven in Rachel. Niet dat dit mij ooit overkomen is, maar het zou zo kunnen gebeuren, want zo’n ei ben ik ook wel. Om het online te gooien en dat het dan viral gaat. Dus ja, ik kon me wel inleven in Rachel. Het boek is in de eerste persoon, in de ik-vorm, en dat zorgt er ook vaak voor dat ik me beter in kan leven. Grappig, want een paar jaar geleden had ik geen voorkeur, maar nu dus wel echt.

#Famous is een leuk contemporary boek waarbij ik me niet verveeld heb tijdens het luisteren. Ook wilde ik graag doorluisteren om te weten hoe het af zou lopen. Jilly Gagnon heeft een prettige schrijfstijl die ook fijn is om naar te luisteren.

[bol_product_links block_id=”bol_58c83f704383b_selected-products” products=”9200000058839105″ name=”#famous” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge