Recensie: Far From the Three

Recensie: Far From the Three

Recensie: Far From the ThreeFar from the Tree
ISBN: 9780062330628
Auteur: Robin Benway
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 3 oktober 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Being the middle child has its ups and downs.

But for Grace, an only child who was adopted at birth, discovering that she is a middle child is a different ride altogether. After putting her own baby up for adoption, she goes looking for her biological family, including—

Maya, her loudmouthed younger bio sister, who has a lot to say about their newfound family ties. Having grown up the snarky brunette in a house full of chipper redheads, she’s quick to search for traces of herself among these not-quite-strangers. And when her adopted family’s long-buried problems begin to explode to the surface, Maya can’t help but wonder where exactly it is that she belongs.

And Joaquin, their stoic older bio brother, who has no interest in bonding over their shared biological mother. After seventeen years in the foster care system, he’s learned that there are no heroes, and secrets and fears are best kept close to the vest, where they can’t hurt anyone but him.

Ik las al eerder een boek van Robin Benway, dus ik kende de schrijfster. Het verhaal van Far From the Tree klonk interessant, dus ik besloot om het boek te gaan luisteren. Veel verwachtingen had ik niet echt. Haar andere boek vond ik best aardig, maar ook niet meer dan dat.

Far From the Tree is een boek waar ik in het begin even aan moest wennen. Het las niet meteen lekker weg en ik had best veel moeite met Grace die in het begin vooral aan het zeuren was. Als je naar haar kijkt en wat ze heeft meegemaakt, is het logisch, maar toch vond ik het niet de beste opening. Maar ik besloot om toch nog even verder te luisteren en was blij dat ik dat deed, want uiteindelijk was het best mooi.

Ik vond het vooral fijn dat Far From the Tree niet alleen vanuit Grace verteld wordt, maar dat ook Maya en Joaquin (love that name!) vertellen en het dus door alledrie verteld wordt. Grace bleef gedurende het hele verhaal mijn minste favoriet van de drie. Maya vond ik interessanter, maar vooral Joaquin. Misschien omdat die laatste nogal een heftig leven gehad heeft in vergelijking met de andere twee. Ook leuk dat er een vleugje LGBT in zit en iedereen dat volkomen normaal vindt. Zo hoort het wat mij betreft ook, al snap ik ook wel dat er boeken nodig zijn waar het om ‘uit de kast komen’ draait. Maar in dit geval is het ook niet van belang voor het verhaal. Je krijgt een goede kijk in het leven van alle drie en dat het feit dat ze alle drie met zichzelf strugglen, allen op een andere manier.

Far From the Tree vond ik een fijn audiobook. Wat mij betreft zijn contemporary boeken de beste boeken om te luisteren want vaak is het makkelijkere taal dan fantasy en is het niet erg als je bijvoorbeeld even iets mist. Toen ik me door het begin heen had geworsteld wilde ik graag weten hoe het verder zou gaan en was ik daar ook echt wel nieuwsgierig naar.

Far From the Tree is een prima Young Adult over dingen die heel herkenbaar zijn voor sommige mensen. Sowieso om met jezelf in de knoop te zitten, op wat voor manier dan ook. Dat was voor mij ook wel herkenbaar. Ik vind de voorkant ook heel tof. Far from the Tree krijgt van mij 3 sterren.

 

 

Eén gedachte over “ Recensie: Far From the Three

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: