Recensie: The fill-in boyfriend

Recensie: The fill-in boyfriend

The Fill-in boyfriend
ISBN: 9780062336385
Auteur: Kasie West
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 5 mei 2015
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 343
Goodreads

When Gia Montgomery's boyfriend, Bradley, dumps her in the parking lot of her high school prom, she has to think fast. After all, she'd been telling her friends about him for months now. This was supposed to be the night she proved he existed. So when she sees a cute guy waiting to pick up his sister, she enlists his help. The task is simple: be her fill-in boyfriend—two hours, zero commitment, a few white lies. After that, she can win back the real Bradley.

The problem is that days after prom, it's not the real Bradley she's thinking about, but the stand-in. The one whose name she doesn't even know. But tracking him down doesn't mean they're done faking a relationship. Gia owes him a favor and his sister intends to see that he collects: his ex-girlfriend's graduation party—three hours, zero commitment, a few white lies.

Just when Gia begins to wonder if she could turn her fake boyfriend into a real one, Bradley comes waltzing back into her life, exposing her lie, and threatening to destroy her friendships and her new-found relationship.

Van iedereen hoorde ik dat The fill-in boyfriend een leuk en goed verhaal was. Bij dat soort boeken weet ik nooit heel goed wat ik kan verwachten en ook dit boek was daarin geen uitzondering. Toen ik zin had in het lezen van een contemporary YA-boek die snel weg las, besloot ik voor dit boek te kiezen.

Van The fill-in boyfriend verwachtte ik niet heel veel meer dan een blije en fijn verhaal over een luchtig onderwerp. Zo’n onderwerp dat je bij #firstworldproblems zou kunnen vinden. Al is het natuurlijk niet leuk als je vriend je dumpt, maar toch. Er zijn natuurlijk ergere dingen uiteindelijk. Of klink ik nu te hard en grof?

The fill-in boyfiend is inderdaad een boek dat zo luchtig en vlot is als je verwachtte. Echte plotwendingen zitten er niet in en de personages bleven voor mij wat oppervlakkig. Niet dat ze stom waren, dat niet. Maar dit boek vond ik ook niet supergeweldig dat het mijn nieuwe favoriete boek is. Nee, dat absoluut niet.

De schrijfstijl van The fill-in boyfriend is gemaakt om lekker weg te lezen en dat doet het boek dan ook. Ik had het boek zo uit, want ik wilde toch wel weten hoe het verder zou gaan. En: ik was vooral benieuwd naar de naam van die zogenoemde Fill-in boyfriend. Ik had echt geen idee wat ik bij hem moest verwachten, behalve dan een coole en gave naam. En die heeft hij ook. Het is geen naam als Jake of zoiets, het is wel een toffere naam. Althans: ik vind hem best tof.

18660447

Ik las het boek in het Engels en dat vond ik heel erg goed te doen. Ik had er totaal geen moeite mee om het door te lezen.

The fill-in boyfriend is een boek over tieners met niet al te zware problemen. Natuurlijk zitten er herkenbare dingen zoals wat te doen bij een break-up. Of wat doe je als een vriendin een wig probeert te drijven tussen jou en je andere vriendinnen? Is dit een boek dat ik me over tien jaar nog herinner? Nee, dat niet.

[bol_product_links block_id=”bol_581d29dcb0b44_selected-products” products=”9200000032302041,9200000033164398″ name=”friend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: The fill-in boyfriend

  1. Ik was dit boek aan het lezen, maar heb hem toen ik op de helft was weer weggelegd. Ik krijg niet echt motivatie om door te lezen… Maar na het lezen van jouw review, denk ik dat ik het boek toch weer ga oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: