Recensie: Finale

Recensie: Finale

Recensie: FinaleFinale
ISBN: 9781473666801
Series: Caraval #3
Publicatiedatum: 30 mei 2019
Aantal bladzijdes: 416
Goodreads

Welcome, welcome to Caraval...all games must come to an end.

It’s been two months since the last Caraval concluded, two months since the Fates have been freed from an enchanted deck of cards, two months since Tella has seen Legend, and two months since Legend claimed the empire’s throne as his own. Now, Legend is preparing for his official coronation and Tella is determined to stop it. She believes her own mother, who still remains in an enchanted sleep, is the rightful heir to the throne.

Meanwhile, Scarlett has started a game of her own. She’s challenged Julian and her former fiancé, Count Nicolas d’Arcy, to a competition where the winner will receive her hand in marriage. Finaly, Scarlett feels as if she is in complete control over her life and future. She is unaware that her mother’s past has put her in the greatest danger of all.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun―with lives, empires, and hearts all at stake. There are no spectators this time: only those who will win...and those who will lose everything.

Finale is het laatste boek in de Caraval-trilogie en sluit het af. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een duologie was en dat Legendary de laatste was, maar toen ik na dat boek met vragen achterbleef, ontdekte ik dat het niet zo was en dat er nog een derde deel zou komen. Oeps, haha. Maar toen ik dat ontdekte, was ik heel benieuwd naar het einde van de serie, want in Legendary werden vragen niet opgelost

‘Deze serie was beter geweest als het standalone geweest was.’

Ik kon dan bijna niet wachten op deel 3 en begon er vrijwel meteen in toen ik het boek begon, verwachtend dat ik meteen weer meegezogen zou worden in de wereld van de zussen Tella en Scarlett, maar dat gebeurde niet. Ik heb zelfs overwogen om eerst ook weer Caraval en Legendary te herlezen om mijn geheugen op te frissen. Het eerste deel wist ik nog redelijk, maar het tweede deel al een stuk minder.

Ik las wel een paar samenvattingen van de eerdere boeken en hielp wel een beetje. En ik weet niet wat er gebeurde, maar ineens zat ik erin en ging het wat sneller. Uiteindelijk heb ik Caraval en Legendary ook niet meer gelezen, maar wil dat nog steeds een keer doen.

In het boek gebeurt een heleboel en er komen weer een heleboel personages voorbij, niet allemaal met evenveel nut. Sommigen hadden er best uitgekund. Ook zitten er best wat plotwendingen in, sommigen die ik verwachtte en anderen onverwachter. Wel is de schrijfstijl erg prettig en is het idee van de serie gewoon best origineel.

In Finale komen zowel Tella als Scarlett aan het woord. Beide zussen zijn best anders, maar ik denk dat ik Scarlett de leukste van de twee vind. Ik vind Tella een beetje een dramaqueen, terwijl Scarlett heerlijk nuchter is. Bovendien vind ik Scarletts keuze in mannen absoluut beter, haha. <3 Julian (en ik ben heus niet bevooroordeeld om die naam, echt niet).

Finale vond ik helaas het minste boek van de drie. Ja, er worden dingen opgelost, maar wat mij betreft had het in twee boeken gekund. Het voelde nu een beetje alsof er veel te veel bijgehaald werd, of ze anders niet genoeg verhaal over had of zoiets. Daarnaast vond ik het gedoe met Legend wat minder en vooral wie het is. Dat vond ik ronduit teleurstellend.

Ik denk dat deze serie een stuk beter geweest was het een duologie geweest was. Uitsmeren over drie boeken vond ik persoonlijk net iets teveel. Of nog beter: een standalone. Ik denk dat Caraval krachtig genoeg was om op zichzelf te staan, want dat boek vond ik ijzersterk. Legendary en Finale toch een stuk minder.

Ik kon dan bijna niet wachten op deel 3 en begon er vrijwel meteen in toen ik het boek begon, verwachtend dat ik meteen weer meegezogen zou worden in de wereld van de zussen Tella en Scarlett

Ik had gehoopt dat Finale een dikke 5 sterren zou krijgen, maar helaas kan ik er niet meer dan 3.5 voor geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: