Recensie: Finale

Recensie: Finale

Recensie: FinaleFinale / Champion
Auteur: Marie Lu
Series: Legend #3
Uitgever: Speak
Publicatiedatum: november 2013
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

June en Day hebben veel moeten opofferen voor de Republiek, maar de rust is teruggekeerd. Er is immers een vredesverdrag getekend tussen de Republiek en de Koloniën. En dan breekt er een nieuwe pestepidemie uit die niet zo gemakkelijk te genezen is.

Het vredesverdrag komt onder druk te staan en ook June en Day. June moet de toekomst van het land redden, maar dat kan ze niet alleen doen.

Deel 1 en 2 las ik al een tijdje geleden en dan is het altijd maar de vraag of je het verhaal zo weer op kunt pakken, maar in dit geval ging het best soepel en ik wist vrij snel weer waar het verhaal precies over ging. Dat scheelde toen ik Finale las.
Toen ik aan deel 1 begon, dacht ik dat dit de zoveelste Hunger Games-serie was – of eentje die erop lijkt. Maar niets was minder waar en ik vond Legend en Wonderkind echt leuk. Misschien omdat June geen standaardmeisje is, want ze is niet arm, zoals Katniss wel is. Ze is één van de beloftes van de Republiek, een toekomstige leider.
Ik vind zowel Day als June leuke personages. Beide personages vertellen in het boek vanuit hun oogpunt, maar dat doen ze op hun eigen manier en ik denk dat het Marie Lu wel gelukt is om ze allebei een eigen stem te geven. Zo vertelt June altijd hoe laat het is, hoe warm etc. en Day doet dat totaal niet.

In het boek zitten wat onverwachte gebeurtenissen en met name het einde. Dat had ik niet zo aan zien komen. Ik vond het hier ook wel een beetje sip en heb een heel klein traantje weggepint, omdat ik medelijden had met de personages. Ik vond de personages zeker leuk

Finale heeft spanning en ik las he boek binnen een paar dagen uit, net als de andere delen. Het is helemaal geen Hunger Games kopie, maar een totaal nieuw boek en misschien hé, misschien vind ik June Iparis wel leuker dan Katniss Everdeen. Maar Dat vind ik minstens zo leuk en die vind ik in elk geval leuker dan Peeta, de jongen met het brood.

Ik denk dat ik de Legend-trilogie tot een van mijn favoriete series kan rekenen. Meestal heb ik moeite met een derde deel in een trilogie, maar Finale is een goede afsluiter van een goede serie.

[bol_product_links block_id=”bol_56cdff5466892_selected-products” products=”9200000025793125,9200000016517529″ name=”Champion” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”150″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge