Recensie: First & Then

Recensie: First & Then

First & Then
ISBN: 9781250090683
Auteur: Emma Mills
Uitgever: Square Fish
Publicatiedatum: 13 oktober 2015
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

Devon Tennyson wouldn't change a thing. She's happy watching Friday night games from the bleachers, silently crushing on best friend Cas, and blissfully ignoring the future after high school.
But the universe has other plans. It delivers Devon's cousin Foster, an unrepentant social outlier with a surprising talent for football, and the obnoxiously superior and maddeningly attractive star running back, Ezra, right where she doesn't want them - first into her P.E. class and then into every other aspect of her life.

First & Then was een boek dat ik al tijden wilde lezen, maar ik kon nergens maar een exemplaar vinden en ik wilde van dit boek echt geen ebook. Waarom niet? Omdat het instalove was met de voorkant. Ik viel daar meteen voor, zonder dat ik wist waar het boek over ging en eerlijk gezegd kon dat me niet schelen ook. En toen vond ik de hardcover bij Bol.com en was ik heel gelukkig. Maar toen kwam het: elke keer werd de datum uitgesteld. Van drie dagen naar tien dagen naar ‘we weten niet wanneer we gaan leveren.’ En toen besloot ik maar om de paperback te pre-orderen, nog goedkoper ook. Die zou in elk geval begin oktober uitkomen.

Toch bleef First & Then nog even liggen, omdat er nu eenmaal andere boeken opdringeriger waren met hun ‘Lees me nu!’ En wie kan er nou nee zeggen tegen Kaz Brekker? Maar begin december las ik dit boek dan toch eindelijk. Ondanks de cover had ik weinig verwachtingen, dus dan leest het altijd gemakkelijker dan wanneer een boek moet voldoen aan torenhoge verwachtingen.

In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van Emma Mills en ik was al bang dat First & Then mooier was aan de buitenkant dan van binnen. Gelukkig wist het boek me na een bladzijde of veertig dan toch te overtuigen dat ik door moest lezen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Op de een of andere manier was ik best nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan.

First & Then is geen boek dat ontzettend schokkend is of vol met onverwachte plotwendingen zit, maar het is wel een leuk contemporary boek. Wat mij betreft kan ‘ie zo naast de boeken van Morgan Matson in de kast. En dat kan qua alfabet ook nog eens. Het boek is vrij voorspelbaar, maar hoewel me dat soms stoort, was dat nu niet het geval. Sommige boeken vergeef ik het dat ze een kabbelend beekje zijn.

Devon vind ik een leuk personage. Ze is niet zo’n zeikerd. En omdat het in de eerste persoon – de ik-vorm – geschreven was, kreeg je goed een beeld van haar en hoe ze is. Ezra kreeg ik minder goed een beeld van, omdat hij zelf niet aan het woord kwam. Van Foster kreeg ik wel weer een beter beeld en stiekem vond ik die best leuk. Ik vond het een schattig joch met zijn hart op de goede plek. 

First & Then is een leuke contemporary YA-novel waar je even in moet komen, maar dan leest hij prima weg. En het boek is niet al te dik, dus dat scheelt ook. Drieënhalve ster voor dit boek.

[bol_product_links block_id=”bol_58440c85a20f5_selected-products” products=”9200000052005249″ name=”forst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: