Recensie: Forbidden

Recensie: Forbidden

Forbidden
ISBN: 9781862308169
Auteur: Tabitha Suzuma
Uitgever: Definitions
Publicatiedatum: 27 mei 2010
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

She is pretty and talented - sweet sixteen and never been kissed. He is seventeen; gorgeous and on the brink of a bright future. And now they have fallen in love. But... they are brother and sister.

Seventeen-year-old Lochan and sixteen-year-old Maya have always felt more like friends than siblings. Together they have stepped in for their alcoholic, wayward mother to take care of their three younger siblings. As defacto parents to the little ones, Lochan and Maya have had to grow up fast. And the stress of their lives—and the way they understand each other so completely—has also also brought them closer than two siblings would ordinarily be. So close, in fact, that they have fallen in love. Their clandestine romance quickly blooms into deep, desperate love. They know their relationship is wrong and cannot possibly continue. And yet, they cannot stop what feels so incredibly right. As the novel careens toward an explosive and shocking finale, only one thing is certain: a love this devastating has no happy ending.

Ik kwam het boek Forbidden tegen toen ik op zoek was naar hoe gangbaar het is in hedendaagse boeken om verliefd te worden op je stiefbroer. Ik had zelf het idee dat ik dit aan moest passen om mijn verhaal uitgeefwaardig te maken.
Maar tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er best veel verhalen zijn met dit onderwerp. Dat er minder een groot taboe op rust dan ik dacht.

Forbidden is dan net even anders, want in dit boek gaat het niet over stiefbroer en -zus die geen echte bloedband hebben, maar over een volbloed broer en zus. Sommige mensen zullen nu meteen ‘Goor! Ik moet er niet aan denken’ roepen en dat kan ik me best voorstellen. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat het gebeurt bij de personages in dit boek, omdat ze een veel hechtere band hebben dan de meeste broers en zussen.

De titel, Forbidden, zegt het eigenlijk ook al. Verboden. Een relatie die absoluut verboden is. Illegaal, in elk geval in Amerika waar het boek zich afspeelt. Ik moet zeggen dat ik niet weet hoe het is in de Nederlandse wet, maar ik vermoed dat dit hetzelfde is. In elk geval: Google zegt van wel. Nu weet ik dat Google nooit een bron is in bijvoorbeeld de journalistiek, maar dit is een recensie en dat is net even wat anders.

Snif, snif, snif (ja, toch wel)

Ik had al verhalen over Forbidden gehoord dat het zielig was, hartverscheurend, maar er gebeurde niet zoveel waarbij ik moest brullen. Ik vermoedde al dat ik gewoon een ijskoud ijsklontje was, maar toen kwam het. Toen kwam die onverwachte plotwending die me aan het brullen kreeg. Ik lag snikkend in mijn bed. Alleen, gelukkig. Waarschijnlijk was ik anders raar aangekeken en was er zoiets naar me gemompeld als: ‘Waarom lees je een boek waar je van moet huilen?’

De personages vind ik goed uitgewerkt in Forbidden, maar vooral Lochan vond ik een levensecht personage. Vond hem ook erg sneu, want de helft van de tijd wilde ik hem uit het boek trekken en hem troosten, hem een knuffel geven. Maya vond ik zelf wat minder boeiend, vond het vooral interessant vanuit Lochan.

Ik vind Forbidden een goed verhaal, maar ik snap ergens ook wel waarom mensen het niet zouden willen lezen. Omdat het toch een taboe is, omdat je weet dat het niet gaat eindigen met een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Dat wist ik al vanaf bladzijde 1. Je hebt liefdes die eigenlijk niet kunnen en liefdes die verboden zijn. Dit boek valt echt wel in die laatste categorie. Toch vond ik het niet goor of vies of wat dan ook. Voor mij overheerste het gevoel dat je niet altijd kunt kiezen op wie je verliefd wordt.

Forbidden is hartverscheurend zielig en vertelt het verhaal over twee jongeren die niet de juiste keuzes maken, maar niet anders kunnen. Die het ook heel anders willen, vechten tegen hun gevoelens. Als je taboes niet erg vindt, zou je dit boek misschien boeiend vinden. Ik vond het echt een interessant boek in elk geval.

[bol_product_links block_id=”bol_572746fa8b4a7_selected-products” products=”1001004007635686″ name=”Forbidden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Forbidden

  1. Dit is echt zo’n mooi boek!! ik wil hem al een hele tijd herlezen, maar tegelijkertijd zie ik er tegenop omdat ik weet dat ik dan weer helemaal emotioneel van slag ga zijn :p Forbidden is echt hartverscheurend en door de levensechte personages kwam dat bij mij inderdaad ook echt binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge