Recensie: Geek girl #4: Gouden bergen

Recensie: Geek girl #4: Gouden bergen

Recensie: Geek girl #4: Gouden bergenGeek girl #4: Gouden bergen/Geek girl #4: All that glitters
Auteur: Holly Smale
Series: Geek Girl #4
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: Juli 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 300
Goodreads

Harriet Manners - fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd - heeft doelen in dit nieuwe schooljaar. Alles gaat anders worden, beter, spannender.

Ook is beste vriendin Nat niet langer haar back-up op school en lijkt vriend Toby haar te ontwijken onder het mom van een ‘Supergeheim Project’.
Harriet wordt er niet bepaald blij van en het is ook niet waar ze op gehoopt had.

En dan dient zich een gave modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko.

Deze shoot lijkt alles te veranderen in het leven van Harriet, positief te veranderen, maar is Harriet daar zelf wel klaar voor? En hoe zit het eigenlijk met 'de jonge leeuw'?

Harriet is terug in een vierde deel over haar – geeky – leven als supermodel, terwijl ze ondertussen probeert om aansluiting te vinden bij mensen die het wat minder interessant vinden hoe vaak een olifant poept of hoe hard mussen kunnen zingen.
Je zou de serie los van elkaar kunnen lezen, maar ik denk dat je het dan minder leuk vindt en persoonlijk zou ik dat dan ook niet doen, maar gewoon beginnen bij 1.

Harriet vond ik in dit deel een beetje zielig, ik wilde haar graag een aai over de bol geven en mompelen dat het wel goed kwam. Op sommige punten is ze akelig herkenbaar voor mij. Misschien dat ik de serie daarom zo leuk vindt. Ze is goed uitgewerkt als personage en komt voor mij tot leven. Dat mag ook wel na vier boeken over zichzelf.

Het boek is behoorlijk voorspelbaar en met weinig plotwendingen, maar die verwachtte ik ook niet. Ik ging niet uit van gigantische gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen, dus dan vind ik het niet erg. Ik nam het mee in de boekhandel, omdat ik zin had in een wat luchtiger boek. Stiekem hoopte ik wel op een heel ander einde, maar helaas was het me niet gegund. Maar ik geef nog niet op, hoor. Ik blijf wachten op dat einde.
Wat ik mooi vind aan deze serie, is dat je er misschien niet echt mooie quotes in verwacht (ik niet in elk geval), maar dat er best mooie quotes in te vinden zijn.

Deel 3 vond ik wat minder, maar deel 4 was weer net zo leuk als deel 1 en 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: