Recensie: Geek Girl bekent kleur

Recensie: Geek Girl bekent kleur

Geek Girl bekent kleur / Geek Girl: head over heels
ISBN: 9789025761516
Auteur: Holly Smale
Series: Geek Girl #5
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: 26 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Geek Girl bekent kleur is het vijfde deel in de populaire serie Geek Girl van Holly Smale: heerlijke chicklit-boeken vol geeks, modellen en hilarische situaties. Get your geek on!

De Geek heeft een plan
Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop – maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Geek Girl bekent is alweer het vijfde deel in de serie over Harriet Manners, een nogal geekish model en een meisje waarbij er wel altijd wel iets mis gaat in haar leven. En daarbij is Harriet ook nog eens mega slim en probeert iedereen van feiten te voorzien die je (natuurlijk) nooit meer uit je hoofd krijgt.

Ook in Geek girl bekent kleur is de schrijfstijl van Holly Smale weer erg fijn. Ze schrijft vlot, je schiet er zo doorheen. Ze maakt geen gebruik van moeilijke woorden, houdt dingen luchtig en ondertussen leer je ook nog eens feiten die Harriet vertelt. Dingen die je nooit hebt geweten. 

En ik vind haar humor heel fijn. Geek Girl bekent kleur is een boek waarbij je af en toe niets anders kunt doen dan grinniken en je hoofd schudden, omdat je nu al weet dat dit niet goed kan gaan. Dat kan gewoon niet, want het is wel Harriet Manners. En bij haar gaat nooit iets zoals gepland. 

Echt onverwachte plotwendingen vind je niet in dit boek – en sowieso niet in deze serie -, maar dat is helemaal oké, want dat heeft het boek niet echt nodig. Het is al leuk, grappig en boeiend genoeg zonder zo’n plotwending. Misschien omdat Harriet zo’n kleurrijk personage is.

Harriet is een personage van wie je houdt of die je stom vindt. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die een vreselijke hekel aan haar hebben, omdat ze haar overdreven vinden. Omdat er altijd iets misgaat. En natuurlijk is dat wel zo, maar het is en blijft een boek en past wel een beetje bij haar. En in die dingen herken ik me wel. Ik zou gegarandeerd worden ondergespoten door een inktvis met inkt en ik zou een dure jurk scheuren. Dus voor mij voelt het niet overdreven, omdat ik zelf ook zo’n kluns ben. In die dingen herken ik me dan ook heel erg in Harriet. Voor mij is ze dus ook heel erg herkenbaar. Misschien dat ik haar daarom zo leuk vind.

Haar vrienden vind ik trouwens ook leuk. Grappig om de verschillen te zien tussen de verschillende mensen. Nat is heel anders dan India (waarbij ik heel benieuwd ben of ze nog in het zesde deel zal verschijnen door gebeurtenissen in dit boek).

Geek Girl bekent kleur is voor mij wel het minste deel van de serie totnutoe, moet ik toegeven. In dit boek vind ik Harriet soms een iets te overdreven bemoeial. Natuurlijk past dat ook wel bij haar, maar in dit boek vind ik het zo nu en dan storend. Toch heb ik me niet verveeld en dit boek is een aanvulling op de al vier bestaande delen.

Ik kreeg dit exemplaar van Geek Girl bekent kleur van uitgeverij Gottmer als recensie-exemplaar. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_5837238794f65_selected-products” products=”9200000060020397,9200000069039992″ name=”5″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge