Recensie [met spoilers]: Forever Geek

Recensie [met spoilers]: Forever Geek

Forever Geek
ISBN: 9780007574698
Auteur: Holly Smale
Series: Geek Girl #6
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 9 maart 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

My name is Harriet Manners and I’ll be a geek forever…

Harriet Manners knows almost every fact there is.

Modelling isn’t a sure-fire route to popularity. Neither is making endless lists. The people you love don’t expect you to transform into someone else. Statistically, you are more likely to not meet your Australian ex-boyfriend in Australia than bump into him there.

So on the trip of a lifetime Down Under Harriet’s to-do lists are gone and it’s Nat’s time to shine! Yet with nearly-not-quite-boyfriend Jasper back home, Harriet’s completely unprepared to see supermodel ex Nick. Is the fashion world about to turn ugly for GEEK GIRL?

It’s time for Harriet to face the future. Time to work out where her heart lies. To learn how to let go…

Als je de boeken nog niet gelezen hebt en je wilt geen spoilers hebben, lees dan niet verder. Hier kunnen namelijk spoilers van boek 1 tot en met 5 instaan en ik wil niemand spoileren.

Met Forever Geek is de serie van en over Harriet Manners afgerond. Dit is het zesde – en laatste – deel in de serie en stiekem vind ik dat heel erg jammer, want Harriet is mijn favoriete geek. Ik hóu van deze serie! Geek Girl is een serie die me altijd weet op te beuren, waar ik ook altijd vrolijk van wordt.

En ook dit zesde deel – Forever Geek – was daar geen uitzondering in. In dit deel ga je met Harriet mee op de laatste trip van deze serie, maakt ze dingen mee die ze niet aan had zien komen (en ik ook niet) en kreeg ik eindelijk de vraag: hoe eindigt het met de jonge leeuw aka Nick?

Ik werd wel een beetje sip van het feit dat dit het laatste deel is en er hierna nooit meer een boek van Harriet gaat komen, al snap ik goed dat het nu klaar is. Holly Smale kan tenslotte ook niet doorgaan tot Harriet grijs is en in het bejaardentehuis zit. Maar toch.

In Forever Geek gaat natuurlijk weer van alles mis en belandt Harriet in de meest bizarre situaties waar alleen zij in verzeilt kan raken, omdat ze zich overal vol overgave in stort. Dingen waar ze niet altijd even goed over nadenkt. Zo is ze en dat komt heel goed naar voren. In boek 1 eigenlijk al. Maar ze is ook een personage met een hart van goud en ik denk dat de rest van team Jinth – Jasper, India, Natalie en Toby – heel blij moet zijn met een vriendin als Harriet. Stiekem zou ik willen dat ze bestond en dat wij vriendinnen konden zijn.

View Spoiler »

Forever Geek is het laatste deel in de serie en als je alle boeken leuk vond, dan vind je deze ook leuk, want dit boek eindigt op Harrietachtige wijze. En als je van geeks en humor houdt, dan is deze serie ook wat voor jou.  Forever Geek krijgt 4 sterren van me.

Forever Geek is een goed laatste deel, maar ik hoop stiekem dat er toch nog eentje komt. Eentje maar. Toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge