Recensie: Geek girl: Knap anders

Recensie: Geek girl: Knap anders

Recensie: Geek girl: Knap andersGeek girl
Auteur: Holly Smale
Series: Geek girl #1
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Harriet Manners is een geek. Eentje die van alles en nog wat weet over allerlei dingen. Dingen die soms best nutteloos zijn. Ze is wereldvreemd, heeft een stalker die een grotere geek is dan zij is. Een van de populairste meisje spot graag met Harriet.

En dan staat ineens haar leven op zijn kop, omdat Harriet ontdekt wordt. Als model. Harriet Manners wordt gescout als model. Harriet Manners, geek en model.

Alleen ze heeft niet echt een klik met de modewereld, maar kan ze ooit nog de Harriet zijn die ze was voor ze model werd?

Ik had met Geek Girl al meerdere keren in mijn handen gestaan, maar op de een of andere manier ging het boek nooit mee naar huis. Tot ik vorige week ineens een ingeving kreeg en het boek reserveerde bij de bibliotheek. Ik was toch wel heel erg benieuwd of het nu echt zo leuk was.

Geek Girl is pijnlijk herkenbaar hier en daar -al kom ik nooit leuke jongens onder tafel tegen- hier en daar en ontzettend grappig. Ik ben meerdere keren in de trein in lachen uitgebarsten. Dan werd ik wel raar aangekeken, maar ja, wat weten zij er nu van?

Harriet Manners is een sympathiek figuur en ik denk dat het lastig is om haar niet te mogen. Misschien dat mensen die niet van stuntels houden, haar niet mogen. ik vond haar in elk geval ontzettend leuk en stiekem wilde ik dat ik haar vriendin was. Ik houd nu al van Harriet. Ze is herkenbaar door al die blunders en Ik zie haar zo uit de bus vallen op een vol station met een warme koffie (dat gebeurde mij ooit, maar zonder de koffie).


Ik ben helemaal fan van dat brilletje. En de betekenis van een geek voor in het boek vind ik ook heel erg leuk gedaan.

In het boek zitten niet heel veel onverwachte plotwendingen, maar dat heeft het boek ook niet nodig. Het boek is grappig en vol genoeg zonder dat er onverwachte plotwendingen in zitten. Holly Smale heeft beslist humor en ook wel een beetje dezelfde humor.

Ik vond het echt heel erg jammer dat het boek uit was, maar gelukkig ben ik voorlopig nog niet van Harriet af met een deel 2 en een deel 3 die al klaar liggen op mijn gigantische ’nog te lezen’ stapel. Nu maar hopen dat er geen onhandig iemand langs komt die op de boeken morst. Of zoiets.

2 gedachten over “Recensie: Geek girl: Knap anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: