Recensie: Geek Girl pakt uit!

Recensie: Geek Girl pakt uit!

Geek Girl Pakt uit!
Auteur: Holly Smale
Series: Geek Girl #1.5
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: 26 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 94
Goodreads

Geeky model Harriet Manners
De serie 'Geek Girl' gaat over Harriet Manners: een charmante allesweter die een heleboel (vrij nutteloze) feitjes kan opsommen. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.

Holly Smale
De Geek Girl boeken zijn geschreven door Holly Smale, een Britse schrijfster die zelf een modellencarrière achter de rug heeft. Daar vond ze niet zo veel aan; schrijven des te meer. Het eerste boek in de reeks werd bekroond met de Waterstones Children's Book Prize en genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize. In 26 landen werden al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht!

Geek Girl pakt uit
Maak nu kennis met deze topserie. In de grappige geek-novelle 'Geek Girl pakt uit' is het bijna Kerstmis en gaat Harriet op haar eerste date met Nick. Maar of al haar kennis over Rudolf het rendier, kerstbomen en de Kerstman haar daarbij van pas zal komen... Grijp je kans - get your geek on

Dat de Geek Girl-serie ook tussenboeken heeft, ontdekte ik eigenlijk door Goodreads. Ik was op zoek naar deel vijf, naar Geek Girl bekent kleur, en toen kwam ik tot de ontdekking dat er ook een paar tussendelen zijn. Maar: nog niet in het Nederlands.

Geek Girl Pakt uit! is de eerste novelle in de serie en vertelt het verhaal van de beginnende romance van Nick en Harriet. Het is dus wel handig als je in elk geval deel een gelezen hebt. Superleuk dat Gottmer besloten heeft om dit boekje uit te geven. Het woord boekje is bewust, want een boek kan ik het niet noemen. Geek Girl Pakt uit! is zo’n 94 pagina’s lang en lees je zo in een uurtje uit.

Ik vind het verhaal heel schattig en leuk. Het is niet spectaculair of vernieuwend en ingewikkelde plotwendingen zitten er ook niet in, maar het is gewoon leuk om te lezen. Van Geek Girl krijg ik altijd een grijns op mijn gezicht en een goed humeur en ook dit verhaal is daar geen uitzondering in.

Meestal ben ik niet zo van de tussendelen, vind ik ze weinig toevoegen, maar eigenlijk vond ik Geek Girl Pakt uit! wel erg leuk. Ik weet niet of het boek voor mij nog wat toevoegt, aangezien ik de hele serie voor zover gelezen heb, maar ik kan me voorstellen dat het wel leuk is als je net Geek Girl uitgelezen hebt.

Het boekje is leuk om te lezen en is op de manier geschreven waarop alle boeken van Holly Smale geschreven zijn: grappig, humoristisch en stiekem leer je ook nog eens wat van de slimme Harriet die van alles en nog wat weet. Ik hou van Holly’s schrijfstijl. Luchtig, maar er wordt toch echt een verhaal verteld en tussendoor komen er ook nog een aantal ontzettend goede en rake quotes voorbij.
Ik bleef maar foto’s maken van mooie quotes. Toch heb ik er uiteindelijk twee gekozen die ik maar gewoon allebei in deze recensie gezet heb, want goede quotes zijn <3. 

Geek Girl Pakt uit! is een must-read als je de rest van de Geek Girl-serie ook gelezen hebt en voor 2.50 e. kun je hem echt niet laten liggen. Bovendien past het ook nog eens bij deze tijd, want het gaat ook over kerst. Kortom: een uitstekend cadeautje voor op je surprise-lijstje of voor onder de kerstboom. Of om jezelf cadeau te geven.

Ik kreeg dit exemplaar als vervroegd kerstcadeautje (aka een recensie-exemplaar) van uitgeverij Gottmer. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge