Recensie: Geekerella

Recensie: Geekerella

Geekerella
ISBN: 9781594749476
Auteur: Ashley Poston
Uitgever: Quirk Books
Publicatiedatum: 4 april 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Cinderella goes to the con in this fandom-fueled twist on the classic fairy tale.

Part romance, part love letter to nerd culture, and all totally adorbs, Geekerella is a fairy tale for anyone who believes in the magic of fandom. Geek girl Elle Wittimer lives and breathes Starfield, the classic sci-fi series she grew up watching with her late father. So when she sees a cosplay contest for a new Starfield movie, she has to enter. The prize? An invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball, and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. With savings from her gig at the Magic Pumpkin food truck (and her dad’s old costume), Elle’s determined to win…unless her stepsisters get there first.

Teen actor Darien Freeman used to live for cons—before he was famous. Now they’re nothing but autographs and awkward meet-and-greets. Playing Carmindor is all he’s ever wanted, but the Starfield fandom has written him off as just another dumb heartthrob. As ExcelsiCon draws near, Darien feels more and more like a fake—until he meets a girl who shows him otherwise.

 

Ik kwam Geekerella tegen op Goodreads en daar zag ik ook dat meerdere mensen die ik ken, dit boek gelezen hebben. Over dit boek las ik goede verhalen. Ik had de verwachting dat het op Fangirl van Rainbow Rowell zou lijken. Voor mijn gevoel was het een beetje hetzelfde idee. En toen kwam ik het boek in de bibliotheek van Storytel tegen – Yes! Ik zette het meteen op de status Offline zodat ik het kon luisteren.

Geekerella is Cinderella, Assepoester in een modern jasje. Met een boze stiefmoeder, een bijzonder gemeen stiefzusje en iets een minder erge versie, is het sprookje bijna compleet. Het enige dat er nog mist, is een prins en een verloren schoen. Maar ook die duikt op in het verhaal.

Geekerella is geen boek dat je moet wil lezen, omdat je van je stoel geblazen wilt worden, want dan kun je dit boek beter laten liggen. Nee, het is een boek waar je uiteindelijk blij van wordt, omdat het een ‘en ze leefden nog lang en genoeg’ einde heeft.

Het is een leuk boek, Geekerella, maar het was niet mega origineel. Bovendien miste ik echt een klik met het hoofdpersoon of zo. Elle was best een leuk personage en ik had medelijden met haar, maar voor mij voelde dit boek heel anders dan bijvoorbeeld Fangirl. Nu is dat logisch, want het is een heel ander boek, maar het miste ook een beetje de ‘wow’ factor.Het ‘dit boek moet minstens vijftien sterren, want het is zo goed’ idee.

Elle vond ik een leuk personage, maar ik vond haar soms wel dingen een beetje te gemakkelijk accepteren. Ze liet soms te gemakkelijk over zich heen lopen en soms dacht ik; ga er tegenin, geef haar een mep. Want op een bepaald moment werd ik gewoon boos toen ik luisterde en ik wilde heel graag dat Elle een van haar stiefzusjes sloeg. Hoe harder, hoe beter. Ik snap wel dat het lastig is om voor jezelf op te komen als je dat niet gewend bent, maar dat vond ik wel jammer.

Geekerella was leuk, maar toch wel een beetje cliché. Naar mijn idee zat er veel potentie in, maar heeft Ashley Poston het er niet helemaal uit kunnen halen. Dat wil niet zeggen dat het slecht was, want dat was absoluut niet het geval. Ik heb me vermaakt en ik vond Geekerella leuk om te luisteren.

Als je van het sprookje van Assepoester gemixt met fandoms houdt, dan zul je dit ook kunnen waarderen. Wat ik wel leuk vond, waren de verschillende verwijzingen naar bekende films en series zoals Lord of the Rings (“She reaches out to take the jacket. I hesitate for a moment, like Frodo with his Ring, but then I remember ow much crap Frodo walked into and I’d rather not end up like Frodo.”) en Dr. Who (“She’s like a Dalek with a blacklist. Absolutely relentless.”). Ik hou ervan als auteurs dat doen.

Ik ben ook wel zeker van plan om meer van deze schrijfster te lezen een keer. Het was een verhaal waar ik in elk geval wel blij van wordt. Van mij krijgt Geekerella dan ook drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge