Recensie: Gefeliciteerd, Leonard Peacock

Recensie: Gefeliciteerd, Leonard Peacock

Gefeliciteerd, Leonard Peacock / Forgive Me, Leonard Peacock
ISBN: 9789047704966
Auteur: Matthew Quick
Uitgever: Lemniscaat
Publicatiedatum: 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 216
Goodreads

Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader.

Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Een geraffineerde psychologische thriller over het leven en de onmogelijke keuzes waar dat leven je soms voor stelt.

Gefeliciteerd, Leonard Peacock was een luisterboek dat ik al een tijdje wilde lezen, maar ik moest wachten tot het online stond in de app. Ik koos het boek, omdat de samenvatting erg intrigerend klonk en ik benieuwd was. En de voorkant is een grafische cover, maar is megaraak. Hij klopt precies.

Hoe luguber het misschien ook klinkt: Ik vind dingen die met zelfmoord te maken hebben altijd boeiend. Als tiener was ik er hopeloos door gefascineerd en ook nu nog. En ik hoorde veel goede verhalen over Gefeliciteerd, Leonard Peacock. Dat was nog een reden dat ik besloot om het te gaan luisteren.

Ik vond het een vreemd verhaal, maar het is er wel eentje die blijft hangen. Waarschijnlijk was het vreemd, omdat Leonard zelf een beetje een vreemde jongen is. Hij is duidelijk niet een van de vele ‘wel leuke personages’, maar eentje die blijft hangen, omdat hij net even anders is en dat vind ik goed gedaan. Zeker in het contemporary genre is dit wel een dingetje.

Echt een klik had ik niet met hem, al had hij wel dingen die ik herkende. Het was niet zo dat ik me totaal niet in Leonard kon verplaatsen, want er waren dingen die ik herkende. Maar toch was er geen klik.

En de omstandigheden zijn het natuurlijk ook. Wel is het boek met vaart geschreven door Matthew Quick – ligt vast aan zijn achternaam – en ik werd toch wel benieuwd. Hoe zou het met deze jongen aflopen? Zouden zijn ogen uiteindelijk opengaan en zou hij zien dat er nog genoeg is om voor te leven?

Gefeliciteerd, Leonard Peacock vond ik hier en daar wel behoorlijk verwarrend. Bij de meeste boeken in dit genre hoef je niet zo op te letten, maar dat was bij dit boek wel het geval. Ik heb een paar keer terug moeten spoelen hierdoor. Voor mij zaten er wat stukjes in die er niet per se in gehoeven hadden. Eigenlijk irriteerden die stukjes me zelfs een beetje en zonder had ik het verhaal sterker gevonden.

In Gefeliciteerd, Leonard Peacock zitten niet echt plotwendingen die je niet aan ziet komen, maar omdat ik nieuwsgierig was naar hoe het af zou lopen, wilde ik door blijven luisteren. Gelukkig is het boek niet megadik. En dat is ook goed. Het had niet dikker hoeven zijn. Dit was precies goed genoeg om het boeiend te houden.

Gefeliciteerd, Leonard Peacock is een interessant YA-verhaal over een jongen die niet in ziet waarom hij nog langer op deze wereld rond moet blijven hangen, maar eerst nog wat dingen af moet handelen. Het is een contemporary boek met een heel klein fantasy-achtig tintje. Het boek krijgt drie sterren van me.

[bol_product_links block_id=”bol_58d901587bf2f_selected-products” products=”9200000051833599″ name=”Leo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: