Recensie: Gek van Clementine

Recensie: Gek van Clementine

Recensie: Gek van ClementineGek van Clementine
ISBN: 9789021418476
Publicatiedatum: augustus 2019
Aantal bladzijdes: 287
Goodreads

Clementine Avery heeft na een aantal traumatiserende ervaringen daten afgezworen. Ze wordt vaak gesloten of bitchy genoemd, maar dat maakt haar niet uit. Niemand dichtbij laten komen is veilig. Helemaal nu de hele campus in de ban is van een vermiste studente.

Alles verandert wanneer Clementine zich per ongeluk ingeschreven blijkt te hebben voor het vak Romantische fictie schrijven. Daar heeft ze helemaal geen inspiratie voor! Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen wat steamy inspiratie op te doen. Puur en alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk…

Gek van Clementine was een boek dat ik niet kende en dat ik tegenkwam toen ik door de luisterboekenapp scrolde. Het klonk leuk en ik besloot om het op mijn virtuele boekenplank te zetten.

Toen ik weer eens door de app scrolde, omdat ik iets uit had, kwam ik dit boek tegen en besloot ik het te luisteren. Het boek had ik zo uit, deels dankzij mijn nieuwe hobby diamond painting. 

Gek van Clementine is een redelijk standaard New Adultboek dat zich afspeelt op de campus. Je zou dus ook niet heel veel zware onderwerpen verwachten, maar er zitten toch wel wat heftige dingen in.

Wat kan in niet zeggen in verband met spoilers, maar soms dacht ik wel: oei, dit had ik niet aan zien komen. Vond overigens niet alles even goed uitgewerkt. Sommige dingen vond ik wat minder en voelden een beetje alsof Lex Martin zoiets had van: dat doen we er ook maar in. 

Wat ik wel leuk vind is als personages zelf ook boeken schrijven.

Clementine is de hoofdpersoon en vrijwel het hele verhaal wordt vanuit haar verteld. Dat vond ik best jammer, want ik wilde graag meer weten van Gavin, haar mannelijke tegenhanger (hoe noem je zoiets? Bijpersonage?).

Hem leer je niet zo goed kennen en hij blijft vrij oppervlakkig helaas. Alleen aan het begin en aan het einde komt hij even aan het woord. Dit vond ik zelf wel echt een minpunt aan het boek, want ik wilde veel meer van hem weten. 

Wat ik wel leuk vind is als personages zelf ook boeken schrijven. En dat is ook in dit boek het geval. Ik kon al die opties die Clementine bedenkt voor sommige geslachtdelen ook waarderen, want er zaten zeker grappige woorden bij.

Sowieso zat er in dit boek best veel humor, want heb een aantal keer ook moeten grinniken om dingen. De vertaling vond ik trouwens ook prima gedaan. 

Gek van Clementine was een leuk boek en past goed in het New Adult genre, maar heel bijzonder was het niet. Toch heb ik me vermaakt tijdens het lezen en vond ik het fijn dat er ook serieuzere zaken in zaten.

Van mij krijgt Gek van Clementine 3.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: