Recensie Genadeloos

Recensie Genadeloos

Recensie GenadeloosGenadeloos
ISBN: 9789401915311
Publicatiedatum: 27 augustus 2019
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

‘Genadeloos’, deel 2 in de California Campus-serie van Lis Lucassen, is een heerlijke new adult van Nederlandse bodem.

Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen.

Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde.

‘Genadeloos’ is na ‘Grenzeloos’ het tweede deel van Lis Lucassens California Campus-serie, waarin ook nog de novelle ‘Gestrand’ verkrijgbaar is.

Genadeloos is het vervolg op Grenzeloos in de California Campus-serie van Lis Lucassen. In het eerste deel stonden Becca en Thor centraal en in het tweede deel Jackson – Jax – en Danique – Dani. 

Over het eerste boek had ik nogal wat punten van kritiek, maar toch was ik benieuwd naar hoe ik Genadeloos zou vinden. Want ik vind de schrijfstijl van Lis altijd wel lekker vlot, ook al is het meer tell in plaats van show don’t tell, maar ik vind de boeken die ik totnutoe gelezen altijd best oké. 

Genadeloos is een typische New Adult waarin er problemen zijn en die overwonnen worden. Dat is niets nieuws, maar het is aan de schrijver hoe dat gebeurt. Er zijn schrijvers die altijd iets origineels weten te verzinnen, zoals Colleen Hoover. Die doet nooit wat je verwacht. En dat vind ik mooi. Maar de meeste boeken hebben dat toch minder en dat is helemaal niet erg.

Ook Genadeloos is op dat punt niet origineel, al zit er wel een plotwending in die ik helemaal niet aan had zien komen. Bij een bepaalde gebeurtenis wist ik gewoon dat dit invloed zou hebben en zat ik al ‘ohoh’end (zoals de Teletubbies doen) verder te lezen.

Ik zat al ‘ohoh’end verder te lezen

En ja, er gebeurde zeker wat mee. Ik vond dit wel echt goed erin verwerkt, al vraag ik me af of alles wat er gebeurde per se nodig was, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van smaak. 

De hoofdpersonages zijn Danique en Jackson die allebei nogal wat dingen hebben meegemaakt. Ze vertellen ieder vanuit hun eigen oogpunt en daar was ik blij mee, want zo leer je ze allebei goed kennen in plaats van maar een personage.

Ze zijn allebei best aardige personages, maar blijven voor mij wel wat vlak. Ik kon niet helemaal met ze meeleven, al hoopte ik natuurlijk dat het goed zou komen, maar dat hoop ik bij de meeste personages.

Genadeloos heeft zeker wel goede punten erin zoals de plotwending. En ik vind het grappig om te zien dat Lis bij elk boek beter lijkt te worden en meer lijkt te groeien als schrijfster.

Het enige wat ik echt jammer vind is de locatie. Waarom in Amerika? Ik snap dat deel 1 zich daar afspeelt en dat het tweede deel daar ook is, maar aan de andere kant had ze ook best kunnen kiezen om het in Nederland af te kunnen laten spelen. New Adults kunnen hier ook prima plaatsvinden. 

Genadeloos is wel echt een New Adult, dus als je het boek wilt lezen, moet dat wel je ding zijn – of worden.

Van mij krijgt Genadeloos 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: