Recensie: Ginevra

Recensie: Ginevra

Ginevra
ISBN: 9789026337055
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: Juni 2017
Genres: Audiobook, Historie
Aantal bladzijdes: 188
Goodreads

Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio. Maar wanneer Antonio haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt.

Ginevra ziet slechts één uitweg: stiekem ervandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog dezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord.

Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Als tiener kwam ik in aanraking met de historische jeugdboeken van Simone van der Vlugt en ik vond ze geweldig. De guillotine heb ik minstens vier keer gelezen en dat geldt ook voor Zwarte sneeuw.

Maar ook haar historische romans voor volwassenen vind ik goed en dan vooral Rode sneeuw in december. Ze weet historie leuk te maken en zorgt ervoor dat je meeleeft met de personages. Ook in Ginevra is dit niet anders. Ik kon met haar meeleven, al was het iets te kort om echt mee te leven.

Het boek was vlot geschreven zoals ik gewend ben van Simone. Het is historisch, maar niet saai of onboeiend. Het scheelt dat dit geen heel dik boek is, want daardoor wordt het niet saai. Hier en daar voelde het zelfs een beetje afgeraffeld en dat vond ik zonde. Dingen gingen erg snel en ik denk dat dertig bladzijdes erbij het boek beter gemaakt hadden.

Voor mijn gevoel kon ik niet helemaal meeleven met de personages en bleef hoofdpersoon Ginevra iets te vlak. Voor mij kwam ze niet helemaal tot leven en ik leerde haar niet helemaal kennen, ondanks dat het verhaal vanuit haar verteld wordt. Was het minder goed geschreven, dan was ik afgehaakt, denk ik.

Van Simone had ik natuurlijk ook hoge verwachtingen, daar is misschien niet altijd aan te tippen. En misschien vond ik dit onderwerp ook gewoon wat minder dan de meeste boeken van haar. Het is een liefdesgeschiedenis, meer is het niet.

De laatste tijd heb ik nogal veel New Adults gelezen en daar hou ik van, maar af en toe ben ik toe aan een ander genre. Ik heb nog nooit een historisch boek geluisterd, dus ik was benieuwd of dat een beetje ging. Ik had er eigenlijk totaal geen problemen mee en het ging net zo gemakkelijk als de meeste andere boeken.

Ginevra was oké, maar het is niet mijn favoriet. Dat is nog altijd Rode sneeuw in december. Toch is dit een leuk en interessant boek. Of de personages precies zo bestaan hebben, is trouwens niet bekend, want het is een Italiaans volksverhaal.

Ginevra is wat voor jou als:

  • Je van historische romans houdt
  • Je van een liefdesverhaal houdt

Van mij krijgt Ginevra drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: