Recensie: Girl Online Going Solo

Recensie: Girl Online Going Solo

Girl Online Going Solo
ISBN: 9789000353842
Auteur: Zoe Sugg
Series: Girl Online #3
Uitgever: Unieboek|Het spectrum, Van Goor
Publicatiedatum: november 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 312
Goodreads

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen. Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.

Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken. Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet.

Girl Online Going Solo is het derde deel in de serie over Penny ook wel bekend als Girl Online op het internet en op haar eigen blog. Ook in deel drie gebeuren er wel een heleboel dingen met haar en met haar vrienden en die Penny op moet zien te lossen. En daarbij moet ze ook zichzelf ook vinden.
Deel 1 en 2 las ik al eerder en dus was ik benieuwd naar dit laatste deel over Penny. En stiekem ook naar Noah en waar hij gebleven was. De flaptekst zorgde ervoor dat ik me dat af ging vragen, want waar is Noah? Op deze vraag krijg je in Girl Online Going Solo antwoord.

Girl Online Going Solo is een heerlijk luchtig boek dat je zo wegleest. De schrijfstijl van Zoe Sugg is er eentje die vlug leest. Het gaat om best serieuze onderwerpen, maar toch voelt het niet zo. Daarnaast zijn het wel echt onderwerpen waar de meeste tieners mee bezig zijn: vriendschap, vrienden, liefde en jezelf vinden, in wat voor situaties dan ook.
Het boek is wel voor de net iets jongere doelgroep dan de meeste YA’s, vind ik. Af en toe vond ik de taal iets te gemakkelijk, maar toen ik eenmaal in het boek zat, stoorde het me niet meer en las het weer zoals de andere twee delen.

Girl Online Going Solo is een boek waarbij je gewoon weet dat het goed komt en ik werd ook blij van het lezen van dit boek. Al teveel onverwachte plotwendingen zitten hier dan ook niet in. Penny is gewoon een leuk personage. Het hele verhaal is vanuit haar oogpunt, zij vertelt alles. En ik vind haar een prima personage en zeker voor deze leeftijd.

Voor mij komt ze geloofwaardig over, als een echte tiener. Daarnaast vind ik het tof dat ze blogt en dat dit af en toe ook aan bod komt. Leuk om te lezen en dat maakt het boek ook actueel, want de meeste jonge mensen brengen heel veel van hun tijd door op internet. Het zou raar zijn als ze dat niet gedaan had.

En stiekem wil ik zelf graag een Noah hebben, want stiekem vind ik dit een heel leuke jongen. In dit boek hoopte ik dan ook alleen maar dat Penny dit in zou zien en dat Noah terug zou komen, want ik ship Pennoah – zoals Penny’s beste vriend Elliot ze noemt – nogal. Kortom: Girl Online Going Solo is een fijn luchtig, feelgood boek.

p.s: Hou mijn site in de gaten, want er komt morgen een leuke actie met dit boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5856918b2a1d5_selected-products” products=”9200000065766933″ name=”solo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge