Recensie: Girl Online

Recensie: Girl Online

Recensie: Girl OnlineGirl Online
Auteur: Zoe Sugg
Series: Girl Online #1
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: 25 november 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 307
Goodreads

Penny is een blogger, maar niemand weet dat. Alleen haar beste vriend Elliot. Op deze blog deelt ze alles: jongens, schooldrama's, haar rare en chaotische familie, haar paniekaanvallen.

En dan krijgt haar moeder een hele goede kans om een groot feest te organiseren. Enig nadeel? Penny gaat mee en voor dat feest zal ze de oceaan over moeten steken. In een vliegtuig.

Gelukkig zijn er in Amerika wel jongens al snel loopt ze de gitaarspelende Noah tegen het lijf. Hij bezorgt haar vlinders in haar buik, hartjes in haar ogen, maar of dat nu een goed idee is?

Door deze verliefdheid komt Penny's geheime blog in gevaar. En belangrijker: Ook haar belangrijkste vriendschap.
Kan ze die redden? Loopt alles goed af?

Girl Online kwam ik overal en nergens tegen. Een boek dat allerlei debuutrecords gebroken zou hebben, omdat de schrijfster een bekende Youtuber is. Tel daarbij allerlei geruchten op dat ze dit boek niet geschreven zou hebben wat ze inmiddels heeft bevestigd. Kortom: een boek dat de tongen losmaakt en niet om de inhoud.
Ik ken Zoe Sugg eigenlijk niet van Youtube, misschien omdat ik nooit naar dat soort filmpjes kijk. Toch was ik wel benieuwd of het boek leuk is, want het klonk wel een beetje als iets dat ik leuk zou kunnen vinden.

Het boek is vlot geschreven en je hebt het zo uit als je een snelle lezer bent. Het is een fijn boek voor op het strand, omdat je er niet echt bij na hoeft te denken. Ik vond het boek wel wat kinderlijk, maar goed, ik hoor officieel ook niet meer bij de YA-doelgroep, dus daar til ik niet te zwaar aan. Dat is voor mij zeker geen punt minder of zo.

Penny is een leuk en herkenbaar personage, zeker voor meisjes van haar eigen leeftijd. Ik vond haar een beetje plat blijven, maar dat past misschien ook wel bij het soort boek. Het is een boek dat je redelijk snel doorleest.

Wel is het een beetje cliché, maar dat stoorde me niet, omdat ik al vermoedde dat dat zo zou zijn. En ik vind dat er niets mis is met standaard. Voor mij zijn schrijfstijl en leuke personages eigenlijk veel belangrijker. En die zitten hier wel in.

Het boek heeft vermaakt, maar dat is het ook. Maar het boek heeft me af en toe wel laten lachen, dus het is absoluut geen slecht boek. Ik denk dat ik het leuker gevonden had toen ik zelf 15 – 16 was, maar toch vond ik het nu ook leuk om te lezen. En bovendien had ik het zo uit.

De link met de blogwereld was dan wel weer grappig en ik herkende er hier en daar ook wel dingen in, zeker omdat ik al 10 jaar blog. Weliswaar niet alleen maar over boeken, maar ik blog al wel jaren en heb dan ook best wat dingen gezien.

Desondanks ben ik toch wel benieuwd naar deel twee en zal ik dit deel ook weer lezen. Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van Noah en Penny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: