Recensie: Godinnentest

Recensie: Godinnentest

Recensie: GodinnentestDe Godinentest / The Goddess Test
Auteur: Aimee Carter
Series: Goddess test #1
Uitgever: Harlequin
Publicatiedatum: 22 januari 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 351
Goodreads

Kate zorgt al jaren voor haar doodzieke moeder die wil verhuizen naar de plek waar ze vandaan komt: Eden.

Kate is vastbesloten om er te blijven zolang haar moeder leeft en terug te gaan als haar moeder sterft. Het loopt alleen totaal anders. Ze trekt de aandacht van de leukste jongen van de school en dat maakt zijn vriendinnetje Ava zo boos dat ze Kate het bos inlokt. En dan valt Ava en gaat ze dood. Morsdood.

Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt - donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Hij doet Kate een voorstel: In ruil voor het tot leven wekken moet ze naar zijn landgoed komen waar ze zeven testen af moet leggen.

Als ze dat goed doet, wordt ze een onsterfelijke godin... en zijn vrouw. De vrouw van Henry die de god van de onderwereld is. Kate denkt dat niet helemaal goed snik is, maar toch wordt ze nieuwsgierig. Kan ze iedereen redden en zelf ook in leven blijven?

Dit was zo’n boek dat ik al heel wat keren voorbij had zien komen, maar wat me nooit bijzonder erg trok. Toch ben ik blij dat ik het nu eindelijk gelezen heb, want het was verrassend leuk.

Grappig is dat dit boek over goden zoals Hades, Zeus en Demeter gaat. Vlak voor dit boek las ik deel 4 uit de Watersong-serie van Amanda Hocking die over de sirenen, Demeter en Persephone gaat, dus in dit boek zaten wat voor mij bekende namen. Alleen in dit boek zijn hun rollen totaal anders.

In het boek zitten toch wel wat onverwachte dingen die ik niet aan had zien komen. Het waren geen wereldschokkende dingen waardoor ik met boek ging gooien en ‘Wat?!’ gilde, maar desondanks was het wel een kleine ‘wat?’. Het einde zorgt er ook voor dat ik door wilde lezen en nieuwsgierig werd en bleef. Ik had het boek trouwens zo uit, dus het is met veel vaart geschreven.

De personages blijven wel wat vlak en ik kan niet echt met ze meeleven of ze sympathiek vinden. Onsympathiek vind ik ze trouwens ook niet. Ik vind eigenlijk gewoon niet zoveel van ze. Kate is dapper, maar ook eigenwijs. Net zoals de meeste heldinnen uit YA-boeken en dat is ook vrij logisch. Ik wil niet lezen over een brave hoofdpersoon die doet wat haar gezegd wordt. Dan heb je niet eens een verhaal.

Wat ik wel echt moet doen, is op zoek gaan naar die griekse mythologieën over goden en godinnen, want ik denk dat als je die denkt, dit boek nog leuker is. Ik moet bekennen dat ik er nauwelijks wat vanaf weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge