Recensie: Goodbye Paradise

Recensie: Goodbye Paradise

Recensie: Goodbye ParadiseGoodbye Paradise
ISBN: 9781942444275
Auteur: Sarina Bowen
Series: Hello Goodbye #1
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 21 maart 2017
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 270
Goodreads

In Paradise, there is no television. No fast food. Just long hours of farm work and prayer on a dusty Wyoming ranch, and nights in a crowded bunkhouse. The boys of the Compound are kept far from the sinners’ world.

But Joshua doesn’t need temptation to sin. His whole life, he’s wanted his best friend, Caleb. By day they work side by side. Only when Josh closes his eyes at night can they be together the way he craves.

It can never be. And his survival depends on keeping his terrible desires secret.

Caleb has always protected Josh against the worst of the bullying at the Compound. But he has secrets of his own, and a plan to get away — until it all backfires.

Josh finds himself homeless in a world that doesn’t want him. Can Caleb find him in time? And will they find a place of safety, where he can admit to Josh how he really feels?

Warning: Contains a hot male/male romance, copious instances of taking the Lord's name in vain, and love against the kitchen counter. This book was previously released under the title: In Front of God & Everyone.

Goodbye Paradise was een boek van Sarina Bowen die ik nog niet gelezen had en omdat ik haar True North-serie erg tof vond, besloot ik om het boek te gaan lezen. Ik wist niet waar het over ging, behalve dan over een paar mensen die ontsnappen uit een soort sekte waar alles nogal vreemd is. Nu zal alles in een sekte waarschijnlijk vreemd zijn, maar goed.
In eerst instantie keek ik ook even vreemd op toen de twee hoofdpersonen twee jonge mannen bleken te zijn. Ik had – heel slecht eigenlijk – verwacht dat het een man en vrouw zouden zijn. Dat krijg je als je geen achterkant leest, haha. Maar goed, het was een New Adult met twee mannen in de hoofdrol.

Ik heb al heel wat New Adults gelezen, maar die over de liefde tussen twee mannen niet en ik had ook niet echt een idee wat ik kon verwachten. Nee, dat is niet waar, want ik had wel een idee wat ik kon verwachten en dat kwam ook wel uit. Goodbye Paradise is behoorlijk expliciet, maar niet erger dan andere boeken in dit genre. Het is gewoon net even wat anders, maar niet explicieter dan het anders zou zijn geweest. Tipje: Misschien is lezen beter dan luisteren. Ik vind luisteren altijd net even wat heftiger.

Ik vind het ook wel tof dat Sarina het gedaan heeft, schrijven over dit onderwerp. In New Adults kom je homoseksualiteit nog niet heel veel tegen. Bijna alle schrijvers schrijven over man en vrouw. Ik betrap mezelf er trouwens ook op dat ik het doe. Misschien omdat dat mijn belevingswereld is?
In een preuts en ietwat ouderwets land als Amerika lijkt het me best heftig om over twee mannen te schrijven. Maar goed, dat vond ik ook al bij het boek van Becky Albertalli over Simon en dat valt best mee. Soms lijkt het me ook best lastig om in zo’n land te wonen. Maar gelukkig wordt het ook daar steeds normaler, want liefde is liefde wat mij betreft.

Inmiddels heeft ze meer boeken geschreven over een homoseksueel koppen samen met Elle Kennedy – Him en Us – en ik vond dat ze het goed gedaan heeft. Ik denk niet dat ik het zo zou kunnen schrijven. Ik vind schrijven over liefde tussen een man en vrouw soms al moeilijk en daar heb ik nog wel enige ervaring mee.

Josh en Caleb zijn de hoofdpersonages en voor mij kwamen ze wel tot leven, ook al kon ik me niet helemaal in ze inleven. Deels, maar ja, niet alles. Ik had verwacht dat ik het best wel kut zou vinden om uit twee mannen te lezen en er echt totaal niets mee kon, maar dat viel gelukkig heel erg mee. Af en toe vergat ik ook dat het mannen waren. Ze kampen allebei met hun eigen onzekerheden en met hun problemen. Ik vind de mannelijke personages van Sarina sowieso altijd sterk, beter dan haar vrouwelijke. En dat wordt ook in dit boek bewezen.

In Goodbye Paradise zitten een paar dingen die je niet aan ziet komen, maar dat zijn niet per se plotwendingen. Dat zijn meer andere dingen van het verhaal. Niet dat het saai is om te lezen, want dat is absoluut niet het geval. Je leert de twee jongens en hun liefde voor elkaar kennen.

Goodbye Paradise is een goed boek over de liefde en dat die voor twee mensen van hetzelfde geslacht is … ach, liefde is liefde, toch? Wat mij betreft een goede New Adult die hier zeker wel thuis past. Misschien is dit boek alleen wat minder geschikt voor mensen die niet zo expliciet houden.

Van mij krijgt het boek vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge