Recensie: Great and Precious Things

Recensie: Great and Precious Things

Recensie: Great and Precious ThingsGreat and Precious Things
ISBN: 9781640638167
Auteur: Rebecca Yarros
Publicatiedatum: 25 februari 2020
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

How do you define yourself when others have already decided who you are?

Six years ago, when Camden Daniels came back from war without his younger brother, no one in the small town of Alba, Colorado, would forgive him—especially his father. He left, swearing never to return.

But a desperate message from his father brings it all back. The betrayal. The pain. And the need to go home again. But home is where the one person he still loves is waiting. Willow. The one woman he can never have. Because there are secrets buried in Alba that are best left in the dark.

If only he could tell his heart to stay locked away when she whispers she’s always loved him, and always will…

Great and Precious Things is a heart-wrenching story about family, betrayal, and ultimately how far we're willing to go on behalf of those who need us most.

Als je mijn maandelijkse leesupdates leest hier op deze blog heb je dit boek al vaker voorbij zien komen. Elke keer had ik het doel om dit boek ‘volgende maand’ uit te lezen en uiteindelijk lukte het in juli (wel in combinatie met luisteren). Ik heb gewoon sinds begin maart over dit boek gedaan.

En nu denk je misschien: was hij dan zo slecht? Dan had je hem toch weg kunnen leggen? Maar nee, hij was dus niet slecht, dat is het vreemde. Great and Precious Things is helemaal geen slecht boek en er is ook niet echt iets overduidelijks waarom ik niet door dit boek van Rebecca Yarros  heen kwam. 

Oké, hij raakte me niet zo erg als The Last Letter en ik hoefde niet te huilen, maar dat was het eigenlijk ook. Misschien dat ik hem wat saai vond en Willow wat minder, maar iets anders kan ik niet bedenken. En ik denk dat ik het verhaal ergens tot stilstand vond komen en daar dus een beetje vast bleef zitten.

 De schrijfstijl in dit boek – en in alle boeken van Rebecca –  is prettig en het leest op zich prima weg, dus dat is het ook al niet. Ook het verhaal op zich vond ik best interessant. Vooral een van de onderwerpen ‘vroege alzheimer’ vind ik iets waar ik graag over lees, al is het verschrikkelijk als je het meemaakt. 

Al met al vond ik Great and Precious Things een moeilijk boek om te beoordelen

Het boek wordt verteld vanuit Willow en Camden. Camden vond ik een leuk personage en zijn hoofdstukken lazen ook best vlot weg. In die van Willow liep ik steeds een beetje vast. Uiteindelijk heb ik overigens een combinatie gedaan van lezen en luisteren en toen schoot ik tenminste een beetje op. Wel komen de personages tot leven en heb je het gevoel dat je ze echt kent. Dat kan Rebecca altijd erg goed.

Hele onverwachte plotwendingen heb je niet in Great and Precious Things. Op zich miste ik ze ook niet, maar misschien had het dat verhaal voor mij wat minder saai gemaakt en was ik er sneller doorgheen gekomen. 

Al met al vond ik Great and Precious Things een moeilijk boek om te beoordelen. Vooral omdat het niet slecht ís, maar ik wel maanden over dit boek deed en ik niet goed weet waar het aan zou kunnen liggen. Ik zou willen dat duidelijk was wat mijn probleem dan was met dit boek, maar dat was het helaas niet. 

Als je van romans en wat langzamere boeken houdt, dan waardeer je dit boek misschien wel. 

Van mij krijgt Great and Precious Things  3 sterren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: