Recensie: Haar dag

Recensie: Haar dag

Recensie: Haar dagHaar dag / Just one day
Auteur: Gayle Forman
Series: Just One Day #1
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: 15 april 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur.

Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.

Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Zijn jaar begint waar Haar dag ophoudt en vertelt Willems verhaal. Ook zijn leven is na deze dag voor altijd veranderd.

Ik vond het verhaal interessant klinken. Misschien omdat ik me wel een beetje herken in Allyson. Ik begon me af te vragen: Wat zou ik doen? Zou ik ja zeggen? Ik weet het niet en daarom leek dit me zo’n leuk verhaal. De beschrijving was vaag en normaal haak ik dan af, maar in dit geval was dat niet zo. In dit geval prikkelde het me en ik gooide het boek in mijn winkelwagentje.

Het was een verhaal zoals ik verwachte: Een feelgood verhaal met een einde dat fijn is. Dat weet je vanaf het begin en dat verandert ook niet. De titel is misleidend, omdat het niet over een dag gaat, maar over een dag en een jaar.
Het begin van het boek gaat over Parijs, over waarom Allyson ja zegt tegen een wildvreemde jongen die ze niet kent, maar die haar intrigeert. Alleen loopt alles anders dan gepland. Voor mij was het feit dat alles anders loopt, een verrassing. En misschien ook niet. Ik weet het niet.

Ik vind de personages en het verhaal wel een beetje plat en misschien is het voorspelbaar op een paar verrassingen na. Maar misschien is dat ook niet zo erg.
Een duologie is de nieuwe trilogie, denk ik. Er zijn steeds meer boeken die met zijn tweeën een serie zijn. Waarschijnlijk zijn twee boeken die bij elkaar horen geen serie, maar goed, het gaat om het idee. In dit geval was het een goed idee om het verhaal in twee boeken te verdelen, omdat een boek het saai gemaakt zou hebben. Over deel twee volgt nog een recensie.

Eigenlijk vind ik het lastig om een recensie te schrijven over dit boek, zoals je merkt. Waarom weet ik niet. Het was een leuk boek, ik heb me vermaakt tijdens die uren op de bank met mijn voet omhoog, omdat ik hem verzwikt/verstuikt had. Dat is voor mij het meest belangrijke: Dat het leuk is om te lezen. En dat was het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge