Recensie: Haat

Recensie: Haat

Recensie: HaatHaat
Publicatiedatum: november 2016
Aantal bladzijdes: 208
Goodreads

Een vreselijk ongeluk. Maar dat is slechts het begin...

Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar hebt neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van...
Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want is er precies in dat park gebeurd?

Haat kwam ik tegen toen ik wat rondscrollde in mijn luisterboekenapp en ik niet precies wist wat ik nu wilde lezen. Ik was wel in voor een thriller, maar niet het wat serieuzere werk. En van Mel Wallis de Vries las ik al eerder wat. Hoewel de boeken wat jong zijn voor mij (logisch ook, ik ben de doelgroep niet) luisterde ik dit boek wel. 

Haat is een vrij kort boek, dus ideaal voor pubers die wel willen lezen, maar zich niet door driehonderd bladzijdes aan beschrijvingen over de grassprietjes willen wurmen. Dit is echt voor de YA die een boek graag snel uitleest, maar toch spanning wil. 

Want daar staat dit boek bol van: spanning. Je voelt het vanaf regel 1. Soms zijn er gebeurtenissen waar het mee te maken heeft, maar vaak hangt er ook een onderhuidse spanning. Iets dat best lastig is om over te brengen in een luisterboek, maar wat mij betreft is dat bij Haat prima gelukt. Ik was vanaf bladzijde 1 dan ook geboeid en wilde weten wie de dader was en wat hoofdpersoon Nikki daar allemaal mee te maken had. 

Het verhaal wordt in een snelle schrijfstijl vertelt, maar het leest wel prettig weg.

Nikki komt voor mij als personage niet helemaal goed uit de verf. Ze blijft erg plat, maar dat is duidelijk de bedoeling van dit boek. Thrillers zijn meestal boeken waar persoonlijke ontwikkeling niet voorop staat en dat is bij dit boek niet anders. Dat is ook goed te merken. Het stoort me op zich niet, maar ik kon ook niet echt met haar meeleven (helaas). Toch vond ik haar ook geen stom personage. Ze was gewoon wel oké.

Bij een thriller is er natuurlijk altijd een dader en dat geldt zeker ook voor Haat. Ik heb alles en iedereen verdacht, maar uiteindelijk was het de persoon die ik niet verdacht. Persoonlijk vond ik de dader wat zwakjes. Ik had liever een andere dader gehad.

Het voelde een beetje… ik weet niet. Niet af ofzo? Het was vooral ook niet zo realistisch. Voor mij kwam het erg geforceerd over, zelfs na de uitleg over het waarom. Het was wel een goede uitleg, want snapte het wel meer, maar ik heb betere plotwendingen gezien. 

Haat is een thriller die prima past bij de Young Adults van nu. Het verhaal wordt in een snelle schrijfstijl vertelt, maar het leest wel prettig weg. Ik deed niet zo lang over het boek. Hoewel het niet per se voor mij geschreven is, vond ik het best vermakelijk om te lezen. 

Van mij krijgt Haat 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: