Recensie: Hallo liefde

Recensie: Hallo liefde

Recensie: Hallo liefdeHallo liefde
ISBN: 9789022582497
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal bladzijdes: 280
Goodreads

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda.

Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Hallo liefde kwam ik tegen toen ik tussen de luisterboeken in de app snuffelde. Nu had ik het boek al eerder voorbij zien komen, maar verder weinig aandacht aan geschonken. En toen ik een nieuw boek zocht, zocht ik naar iets luchtigs. Hallo liefde leek mij het perfecte boek.

Het verhaal wordt verteld vanuit maar liefst zes mensen. Ze hebben allemaal zo hun eigen problemen in hun leven. Er is een weduwnaar, een medicijnenstudenten, een overwerkte moeder, een middelbare scholier, een man met een ingedutte relatie, een cassiere. Kortom: allemaal mensen die elkaar op de een of andere manier blijken te kennen. Er zijn bepaalde stukjes in het boek waar ze elkaar tegenkomen.

Dat laatste vond ik erg leuk gedaan. Vooral omdat je als lezer wel weet wie het zijn, maar de personages weten het van elkaar dus niet. Pas aan het einde komt het min of meer bij elkaar. 

Ik vond het mooi om te zien hoe de liefde in alle gevallen anders lijkt, maar eigenlijk bij iedereen hetzelfde is.

En ik vond het mooi om te zien hoe de liefde in alle gevallen anders lijkt, maar eigenlijk bij iedereen hetzelfde is. En misschien is dat ook wel een goede boodschap: dat liefde uiteindelijk bij iedereen hetzelfde is, hoe divers iedereen ook is. Ik denk dat we allemaal toch snakken naar een vorm van liefde. 

Omdat het vanuit zes oogpunten bekeken wordt en het boek relatief dun is, vond ik het moeilijk om de personages tot leven te zien komen. Voor mij blijven ze best vlak en vond ik ze geen echte mensen worden. Misschien als het vanuit minder personages geweest was, maar dan is het effect van het boek natuurlijk weg. 

In Lotte, de cassiere, kon ik me het meeste vinden. Ze kijkt anders tegen de wereld aan dan de rest en houdt van orde en overzicht. Heel herkenbaar. Ook woont ze het liefste met alleen haar kat, want die heeft geen verborgen agenda. Ook dat is heel bekend voor mij, haha. 

Hallo liefde was de leuke en luchtige read die ik verwachtte en even nodig had. Het is echt feelgood, dus dat moet je ding zijn.

Van mij krijgt Hallo liefde 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: