Recensie: Handletteren en Meer

Recensie: Handletteren en Meer

Handletteren en Meer
ISBN: 9789045320014
Auteur: Gabri Joy Kirkendall, Julie Manwaring, Laura Lavender
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: Mei 2016
Genres: Creatief, Non-fictie

Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer.

Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen!

De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van het handletteren. Oefenpagina's bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.

Ik hou van letters. En als ze dan ook nog eens mooi zijn, dan ben ik helemaal op slag verliefd. Ik snapte maar niet hoe iedereen toch van die mooie sierletters kon maken. Wist ik veel dat dat een naam had. Handlettering. De laatste tijd zie ik het steeds meer en vooral op sites als Instagram kom ik het veel tegen. En terecht, want het is ook prachtig om je favoriete quotes op een kunstige manier op papier te zetten.

Een quote uit The Raven Boys serie, van Gansey. Met pen (fineliner).

Handletteren en Meer was dan ook een boek dat me echt heel erg tof leek en bovendien handig, omdat ik technieken verwachtte, zoals de voorkant belooft. Eigenlijk doe ik bij dit soort dingen altijd maar wat en heb ik niet echt technieken.

Mijn prachtige *kuch* poging om met krijt te handletteren.

De technieken in dit boek worden duidelijk uitgelegd aan de hand van fotovoorbeelden. Ook zit in dit boek zeker inspiratie door alle plaatjes van quotes die erin zitten. Alle schrijvers in dit boek zijn zelf ook schoonschrijvers en werken in dit gebied.

Met waterverf maakte ik een quote van Nikolai Lantsov uit The Grisha trilogy van Leigh Bardugo

Wat ik heel leuk vind aan Handletteren en Meer is dat er niet alleen uitgegaan wordt dat je op papier een quote gaat maken met pen. Ook materialen als krijt, borduren, glas, verven, en een digitale quote maken, komen langs, net als verf.

Ik vind de voorkant tof met de bruine achtergrond, dat felle blauw en het harde zwart. Mooie combinatie. Bovendien laten ze op de voorkant van Handletteren en Meer ook meteen een klein beetje van het handletteren zien. Dingen die je toe kunt passen.

Handletteren en Meer is een boek dat mensen die fan zijn van mooie quotes, zeker kunnen waarderen. Het is ook fijn dat het interactief is en dat er veel ruimte is om te oefenen en om je eigen stijl te vinden.
Ik weet in elk geval wat ik ga doen: oefenen, oefenen, oefenen … net zolang tot ik het ook echt zo mooi kan als de specialisten.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij BBCN. Bedankt!

Maar: jij kunt dit boek winnen! Wat je moet doen, vind je allemaal in dit artikel.

[bol_product_links block_id=”bol_573e10dad3e09_selected-products” products=”9200000057216022″ name=”meer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge