Recensie: Harry Potter kleurboek: Magische plekken & personages

Recensie: Harry Potter kleurboek: Magische plekken & personages

Harry Potter Magische plekken en personages
ISBN: 9789045319896
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: april 2016
Genres: Creatief, Non-fictie

Ontdek de vele plekken en personages in de Harry Potter films door de magie van kleur. Van het betoverde plafond van de Grote Zaal in Zweinstein, tot de opzichtige tonen in de woonkamer van de Duffelingen. Dit luxe kleurboek heeft iets voor elke Potter-fan want het is gevuld met de mooiste en gedetailleerdste tekeningen die de favoriete plekken in de tovenaarswereld op papier tot leven brengen en de illustraties zijn geïnspireerd op de personages zelf. Achterin het kleurboek vind je fullcolour foto's van de rekwisieten en stills uit de films om je te inspireren bij het kleuren.

Als je fan bent van een boekenserie, dan is het meestal ook leuk wanneer er verschillende dingen uitkomen in het fandom. Zo heb je bijvoorbeeld vaak stickerboeken – die je nooit vol krijgt, maar wel heel veel dubbel – die toch een beetje jeugdsentiment zijn.

Maar met de hit die ‘kleuren voor volwassenen’ heet kunnen kleurboeken ook niet uitblijven. En dat geldt zeker voor het Harry Potter fandom. Ik kreeg dit kleurboek: Harry Potter: Magische plekken & personages als recensie-exemplaar van BBNC uitgevers om te bespreken.

Het kleurboek vind ik erg tof. Er staan allerlei soort kleurplaten in. Die heel gedetailleerd zijn en waar je heel lang mee bezig bent. De titel ‘Harry Potter: Magische plekken & personages’ zegt dat hier plekken en personages uit de boeken en films voorbij komen als kleurplaat en dat klopt ook.

Ook dit vind je in het boek

Tijdens het bladeren kwam ik bijvoorbeeld Ron Weasley tegen, net als zijn broers en Luna. En zelfs Voldemort komt voorbij. Al weet ik niet hoe je Voldemort in zou moeten kleuren. Misschien zou je hem voor de grap pimpelpaars met gouden sterretjes moeten maken?

Qua plaatsen komt de Wegisweg voorbij, maar ook kan Hogwarts/Zweinstein niet ontbreken. Een boek met plekken uit Harry Potter en dan zonder de school waar alles begint en eindigt kan natuurlijk niet. Ook Het Nest komt voorbij.

Het kleurboek van Harry Potter: Magische plekken & personages is een mooi en stevig boek. Het slaat goed open, al blijft het niet in een keer goed open liggen. Daarvoor moet je het boek een beetje omvouwen. Nadeel hiervan is dat er lijnen in de rug ontstaan. Nu is dat natuurlijk niet zo erg in een kleurboek.

Deze platen vind je achterin

Het papier is lekker dik en geschikt voor stiften – in elk geval voor die van Stabilo die ik gebruikt heb. Het drukte bij mij niet door. Ik vind het papier wel een beetje te glad voor kleurpotloden en ik kreeg niet altijd evenveel grip helaas met kleurpotloden. Maar voor stiften is het ideaal.

Harry Potter: Magische plekken & personages is een prima cadeau voor iemand die fan is van Harry Potter en van kleuren, want op deze manier combineer je allebei. Voor de echte fan is dit boek supertof.

Ik kreeg Harry Potter: Magische plekken & personages van uitgeverij BBNC om te recenseren. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_586a3e653b24a_selected-products” products=”9200000057137942″ name=”magisch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: