Recensie: Hart van vuur & Hart van smaragd

Recensie: Hart van vuur & Hart van smaragd

Recensie: Hart van vuur & Hart van smaragdHart van vuur
ISBN: 9789492585257
Publicatiedatum: 8 oktober 2018
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.
Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Hart van smaragd
Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen. Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn.
Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras?

Pas op: eventuele spoilers voor Hart van glas!

Normaal gooi ik geen boeken bij elkaar, maar bij een serie vind ik het meestal lastig om te onderscheiden wat exact in welk deel gebeurde, vooral als ik ze vlak na elkaar las. Ik schreef al eerder een gezamelijke recensie en nu dus weer met de GAIA-trilogie. Van Hart van vuur schreef ik een aparte.

Ik luisterde deze serie als audiobook en ik vind de verteller (Stephanie Julien) een fijne stem hebben. Ze leest rustig en prettig voor. Wel vond ik dat er behoorlijk wat foutjes inzaten en met name in Hart van smaragd. Zoals de zin: Ze legt haar ene hoofd op haar andere. Ik wist dat ik fantasy las, maar twee hoofden was nieuw voor me, haha. Ik weet overigens niet of dit een audiobookfout is of dat het ook in het boek staat. Wel fijn dat Stephanie alle drie de boeken ingesproken heeft.

Ik vond Hart van vuur lekker luisteren en ik werd nieuwsgierig hoe alles nu precies zat.

Hart van vuur is het tweede deel in de serie over Siem en Hestia die er langzaam maar zeker achterkomen wat ze zijn en waar ze in vredesnaam hun krachten vandaan hebben. Als lezer wordt je meegevoerd en krijg je een heleboel informatie over je uitgestort. Hart van smaragd is het derde deel en geeft antwoord op alle vragen die je als lezer had. Ook worden hier plotlijnen gesloten.

Ik vond Hart van vuur lekker luisteren en ik werd nieuwsgierig hoe alles nu precies zat. Wel krijg je in twee op lang niet al je vragen antwoord. Er komen er hooguit eerder meer bij. In Hart van smaragd zouden ze afgesloten moeten worden, maar voor mijn gevoel voelde dat deel wat te afgeraffeld. Ik had niet het bevredigende gevoel van het einde van een serie.

Het was of er dingen misten, of er nog meer in had gekund. Waar twee soms wat te saai was, zat er in drie soms iets teveel actie. De balans voelde niet helemaal goed.

Wel vond ik de personages best leuk. Zo nu en dan vond ik Hester wat minder, maar over het algemeen vond ik ze prima personages. Siem was ook wel leuk, al zou dat nooit mijn type zijn. Misschien door zijn naam (ja, ik ben iemand die af kan knappen door een naam).

Ik had het gevoel dat niet alles uit deze trilogie gehaald is als had kunnen worden. Ik miste nog best wat dingen. Wel tof dat het zich gewoon in Groningen afspeelt en niet ergens ver weg. Ook een pluspunt voor de schrijfstijl van Miranda Peters, want het leest lekker vlot weg en past goed bij de YA-doelgroep.

Voor mij krijgen Hart van vuur en Hart van smaragd allebei 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge