Recensie: Heir of Fire

Recensie: Heir of Fire

Heir of Fire
ISBN: 9781619630659
Auteur: Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #3
Uitgever: Bloomsbury USA Childrens
Publicatiedatum: 2 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 576
Goodreads

Celaena has survived deadly contests and shattering heartbreak―but at an unspeakable cost. Now, she must travel to a new land to confront her darkest truth . . . a truth about her heritage that could change her life―and her future―forever.

Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. Will Celaena find the strength to not only fight her inner demons, but to take on the evil that is about to be unleashed?

Heir of Fire is alweer het derde boek in de Throne of Glass-serie. Throne of Glass en Crown of Midnight vond ik goed. Over dit deel hoorde ik eigenlijk niets slechts, alleen maar lovende woorden. Dat maakte dat ik nog nieuwsgieriger werd naar Heir of Fire.

Bij Crown of Midnight moest ik er even inkomen, maar daar had ik bij Throne of Glass geen last van. Ik zat er meteen in, al komt dat vast omdat ik het vlak na deel 2 las. In Heir of Fire vond ik weinig echt nutteloze scenes zitten.

Het verhaal ontvouwt zich weer een flink stuk in Heir of Fire samen met nieuwe personages die erbij komen. Sommigen waren meteen geliefd, anderen moesten daar even moeite voor doen, maar uiteindelijk heb ik ze allemaal toch wel min of meer in mijn hart gesloten.

Heir of Fire

Ook in Heir of Fire zijn de personages weer geniaal. In dit deel heeft Celaena weer behoorlijk bijdehante opmerkingen, maar komen er ook nieuwe personages bij. Maar ik denk dat Celaena toch wel mijn favoriet is met haar opmerkingen. Af en toe zijn ze gewoon lullig, maar wel op de goede manier lullig.

Sarah J. Maas is er een meester (of is het een meesteres?) om personages zo te laten voelen dat ze echt lijken en dat ze niet alleen op papier bestaan. Maar dat het voelt of je ze kent, of Celaena een goede vriendin is.

Ook Dorian vind ik in dit deel erg leuk en ik begin hem stiekem toch wel steeds leuker te vinden. Ik vind het een schatje, maar wel op de goede manier. Ik ben ook heel benieuwd naar hem in de vervolgdelen.

“She was the heir of ash and fire, and she would bow to no one.”

Af en toe vond ik het wel een minpunt dat er zo ontzettend veel personages in zitten en kon ik al die namen niet allemaal meer uit elkaar houden. Misschien zou ik er een lijst van moeten maken. Zo nu en dan was dat behoorlijk lastig en dat gold ook voor het taalgebruik. Ik denk dat ik mezelf best een ervaren lezer van Engels mag noemen, maar af en toe had ik moeite met het verhaal. Dat had ik in andere delen ook al, dus dat is Sarah’s schrijfstijl ook wel een beetje.

De Throne of Glass-serie vind ik persoonlijk geen Young Adult, maar gewoon fantasy. Het voelt voor mij aan of het in het rijtje van Lord of the Rings en Discworld hoort. Dat het YA is, heeft waarschijnlijk alles te maken met de leeftijden van de personages. Maar waarom zou het alleen daarom YA zijn?

Heir of fire is een goede opvolger voor het tweede deel en ik ben dan ook benieuwd naar Queen of Shadows.

[bol_product_links block_id=”bol_57bf391fc81b5_selected-products” products=”9200000010144297″ name=”fire” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: