Recensie: Het balseizoen

Recensie: Het balseizoen

Het balseizoen / The season
ISBN: 9789402718607
Auteur: Jonah Lisa Dyer
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 11 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

In dit hilarische en charmante debuut van screenwriterskoppel
Jonah Lisa Dyer en Stephen Dyer maakt de lezer kennis met de ongelooflijke wereld van debutantes (in Texas).

Megan houdt van voetballen en paardrijden; haar grote droom is om met haar voetbalteam mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar nogal dominante moeder haar in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen 2016, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van baljurken, buigingen en ballroomdansen waarin ze geen idee heeft hoe ze moet overleven zonder zichzelf compleet
voor schut te zetten!

'Een uitermate grappige moderne versie van Pride & Prejudice.' - Jojo Moyes

Het balseizoen was een boek dat me boeiend leek. Het klonk grappig en stiekem ben ik een sucker voor dit soort verhalen. Stoer meisje wordt omgetoverd tot een keurige jongedame, maar niet zonder slag of stoot. Het klonk behoorlijk goed, maar wel cliché. Ik hoopte stiekem dat het toch niet zo standaard zou zijn als ik verwachtte. Maar wat vond ik echt van dit boek?

De cover vind ik goed bij de doelgroep passen en eigenlijk omschrijft die ook wel redelijk goed het verhaal. Ik zou hem zelf niet zo gauw oppakken, denk ik. Maar hij klopt wel. De tekst Debuteren voor dummies zou me dan weer wel aanspreken, want op de een of andere manier word ik altijd nieuwsgierig als er ergens ‘voor dummies opstaat’.

Het balseizoen viel me een beetje tegen. Het voelde een beetje als een gejatte versie van de film She’s the man, vooral in het begin. Ik hou van die film <3. Het is natuurlijk makkelijk dat het erop lijkt, want een meisje dat voetbalt en een debutante is. Toch vond ik het jammer, want Het balseizoen las wel lekker weg. In het begin moest ik wel een beetje wennen aan de schrijfstijl.

31839283

Er zaten weinig onverwachte plotwendingen in het boek. Wel hing er een bepaalde sfeer in het boek waarbij ik steeds dacht: er is iets mis, er is iets niet in de haak. Maar wat? Wel zag ik wat aankomen, al vrij snel. En dat klopte inderdaad. Stiekem had ik gehoopt dat het toch anders zo zijn. Het cliché-verhaal? Dat bleef helaas zo. De auteur had er niets aan gedaan om het minder standaard te maken.

Megan vind ik een leuk personage. Lekker stoer en bijdehand, maar wel met een zacht randje. Je merkt goed dat ze ook haar flaws heeft en dat vind ik altijd tof. Ze weet hoe ze voor zichzelf op moet komen.

Het balseizoen was een leuk boek en las lekker weg, maar toch vond ik hem niet heel bijzonder. En ik vond het jammer dat het ontzettend voorspelbaar was. Naar mijn idee dat de auteur er best meer mee kunnen doen. Het zal geen boek zijn dat ik zal blijven onthouden. Als je hiervan houdt, is het een prima boek.
Ik kreeg een exemplaar van Het balseizoen van uitgever HarperCollins Holland. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_580ddf3f655a7_selected-products” products=”9200000060020180,9200000065797196″ name=”bal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: