Recensie: Het boek van Tess

Recensie: Het boek van Tess

Recensie: Het boek van TessHet boek van Tess
Auteur: Miriam Bruijstens
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: 28 januari 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 131
Goodreads

Tess doet in de zomer inspiratie op om die in de winter te gebruiken. Ze vindt dat je eerst veel moet meemaken om te kunnen schrijven.

Ze gaat op zoek naar avonturen, gewapend met haar pen en haar notitieboekje. En dan ontmoet ze hem, degene aan wie ze haar grootste geheim vertelt...

Ik was best benieuwd naar dit boek, benieuwd hoe het omschreven zou worden. Als eerste valt de layout van het boek op. Het is een verhaal, verteld over Tess, maar ook stukjes uit Tess’ eigen dagboek. Meestal ben ik er geen fan van, maar hier werkt het.
Wat ik ook erg leuk vind, zijn de gedichten achterin en er zitten nog best mooie tussen. Niet dat ik verstand heb van gedichten, maar dat is een detail. Er zaten mooie tussen.

Het karakter en wie Tess is, komt redelijk goed naar voren, ondanks dat het een dun boekje is. Tess is een beetje vreemd, maar daar houd ik wel van: van vreemde vogels. Ik vind Tess vreemd op een goede manier.Tess en haar gedrag maakt eigenlijk wel nieuwsgierig en ik wilde verder blijven lezen.

Er zitten geen extreme plotwendingen in, maar dat heeft dit boek ook niet echt nodig denk ik. Het telt dus behoorlijk weinig bladzijdes en normaal ben ik daar geen voorstander van, maar ik denk dat het in dit boek juist de kracht is. Meer bladzijden zouden het saai gemaakt hebben, nu is het precies goed. Al zou ik geen bezwaar hebben tegen iets meer Tess. Misschien een deel 2? Ik wil weten hoe het afloopt met dat kookboek in het verhaal!
En schrijft Tess dat boek nu in de winter? Dat vond ik ook een beetje apart.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis.

[bol_product_links block_id=”bol_5717422083f15_selected-products” products=”9200000030370367″ name=”Tess” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Het boek van Tess

  1. Ik hoor hele wisselende meningen over dit boek. Het verhaal spreekt me niet echt aan, de cover ook niet en het aantal bladzijden, tja… Het geeft mij al het idee dat dit verhaal niet de moeite waard is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: