Recensie: Het examen

Recensie: Het examen

Recensie: Het examenHet examen / Graduation Day
Auteur: Joelle Charbonneau
Series: The testing #3
Uitgever: Karakter Uitgevers
Publicatiedatum: 23 juni 2014
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 317
Goodreads

In deel 3 is het erop of eronder voor Malencia - Cia - Vale. Ze wil een einde maken aan het wrede systeem van de Test. ook wil ze voorkomen dat toekomstige studenten de Test moeten doorstaan.

De toekomst van het verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje en het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog. De rebellen nemen het op tegen de wrede en doortrapte leiders van het land.
Cia kan het niet alleen en heeft hulp nodig.

Ze moet vertrouwen op klasgenoten, op haar vriendje Thomas. Allemaal mensen die bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn. Maar heeft Cia een keuze?

Ik was benieuwd naar 3, omdat ik verrast werd door 2. Ik vond deel 1 namelijk maar matig, maar deel 2 heel goed. Ik hoorde afwisselende verhalen over deel 3, dus mijn verwachtingen waren niet zo heel hoog. Toch vond ik het boek best heel aardig.

Er zaten hier en daar wat plottwists in die ik niet aan had zien komen, maar ook een paar dingen die ik wel aan had zien komen. Daarnaast had ik gebeurtenissen in mijn hoofd die niet gebeurden. Ik houd ervan als het niet gaat zoals ik verwachtte, maar ik houd er ook niet van als het wel zo gaat als verwacht.
Saai vond ik het niet eigenlijk, er zat een aardige vaart in het boek en er gebeurt redelijk wat.

Cia vind ik minder vervelend in dit deel dan in de andere delen. Daar is ze nog een beetje kinderlijk, maar in deel 3 heeft ze dat totaal van zich afgeschud.

Na het einde zit ik nog wel met heel veel vragen. Ik vond het boek een beetje afgeraffeld en ik had het fijner gevonden als het nog een aantal bladzijdes langer geweest was. Het einde voelt niet echt als een bevredigend einde en dat is zonde, want met een echt einde had ik het beter gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge