Recensie: Het geestige leven van Lucy Shaw

Recensie: Het geestige leven van Lucy Shaw

Recensie: Het geestige leven van Lucy ShawHet geestige leven van Lucy Shaw / My So-Called Afterlife
Auteur: Tamsyn Murray
Series: Afterlife #1
Uitgever: Blossom Books, Piccadilly Books
Publicatiedatum: 2011
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 222
Goodreads

Wat als je houdt van jongens, fashion, gossip, muziek, tv-kijken en al het andere waar een normale vijftienjarige zich mee bezig houdt? Wat als je leven al een tijdje stilstaat en je alles moet missen waar je zo van hield?

Wat al je vastzit op een mannentoilet, niemand met je praat en er regelmatig over je spiksplinternieuwe Uggs heen wordt gepiest? Wat als je dagelijks tientallen mannen ziet komen en gaan, maar niemand ook maar enigszins interesse in je toont?

Het geestige leven van Lucy Shaw was zo’n boek dat ik al wel vaker voorbij had zien komen en dat in mijn hoofd was blijven hangen om het ooit eens te lezen. Toch kwam ik het boek eigenlijk nooit tegen en verdween het een beetje naar de achtergrond. Bij het Boekenfestijn belandde het boek wel meteen in mijn mandje, want voor vier euro kon ik het toch echt niet laten liggen.

De personages zijn niet heel erg uitgediept, maar in dit boek is dat ook niet echt nodig. Bovendien is Het geestige leven van Lucy Shaw daar ook te kort voor. Echt onverwachte gebeurtenissen zitten er ook niet echt in, maar die had ik ook niet verwacht. Ik had sowieso weinig verwachtingen van het boek, dus er viel weinig waar te maken, maar ik heb me niet verveeld tijdens het lezen en ik had het in zo’n twee uur uit.

Het geestige leven van Lucy Shaw leest vlot en lekker snel door. Tamsyn Murray is goed in het nieuwsgierig maken van mij als lezer, want ik wilde toch wel erg graag weten wat er nou precies met Lucy gebeurd was.

Ik vond het einde wel een beetje onbevredigend, het voelde voor mij alsof het verhaal van Lucy nog niet helemaal af was. Er zat een gebeurtenis in die voor mij bijvoorbeeld niet helemaal goed afgerond is. Voor als je het niet wilt weten, heb ik dit stukje in een spoiler gezet. View Spoiler »

Het is een leuk boek voor tussendoor als je zin hebt in wat geestigs of even geen zin hebt in een heel dik boek. Ik ben dol op dikke boeken, maar af en toe is een dunne er tussendoor ook wel erg fijn.


[bol_product_links block_id=”bol_56800e706635f_selected-products” products=”1001004011249022″ name=”Shaw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Het geestige leven van Lucy Shaw

  1. Weet je, Lucy Shaw was het allereerste Blossom Books boek dat ik las! Ik was al bijna weer vergeten waar het over ging, leuk om dat op te halen. Ik weet nog dat ik het einde ook niet helemaal snapte, maar dat het wel een erg grappig boek was ­čśÇ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge