Recensie: Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Recensie: Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Recensie: Het kleine meisje dat een wolk had ingesliktHet kleine meisje dat een wolk had ingeslikt
Auteur: Romain Puértolas
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: Juli 2015
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 268
Goodreads

Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera woont hier al haar hele leven en is een wees. Tussen het meisje en de vrouw groeit iets, een band. Wanneer Providence vertrekt, belooft ze Zahera dat ze terug zal komen en haar mee zal nemen naar Parijs.

Providence is van plan om woord te houden, maar de elementen lijken het daar niet mee eens. Op de dag dat ze terug naar Marrakech wil vliegen, barst een IJslandse vulkaan uit. Ze gaat op zoek naar anderen middelen van vervoer nu ze niet kan vliegen.

Dat zorgt ervoor dat ze in een klooster terechtkomt waar de monniken beweren dat ze kan vliegen. Niet met een vliegtuig, maar zelf door de kracht van haar liefde. Hoe heftiger deze is, hoe eerder en beter ze het zal kunnen. Providence gebruikt haar diepe liefde voor Zahera als motor om de bijna 1500 kilometer naar het meisje te overbruggen. Maar is ze nog op tijd…?

Dit boek trok eigenlijk meteen de aandacht door de voorkant en door de titel, in de winkel. Toen kreeg ik een mail van de uitgever dat dit één van de nieuwe boeken was van de afgelopen paar maanden, dus ik besloot om hem aan te vragen. Ik vind de cover van het boek echt geweldig. Ook het formaat is een stuk kleiner dan normaal, maar ik vind het eigenlijk wel een handig formaat. Door de titel en de vormgeving vermoedde ik dat het een bijzonder boek was, maar klopte dat ook?

Het verhaal wordt verteld vanuit Providence en Leo, dus vanuit twee personages. Het is ook in de eerste persoon en in de derde persoon geschreven. Je moet ervan houden, maar mij stoorde het eigenlijk niet.

Op die manier komen de personages beter tot leven. De personages vond ik best goed uitgewerkt, zowel Leo als Providence. Wel komt Providence beter uit de verf, maar die is het overgrote deel aan het woord. Erg vreemd is dat dan dus niet. Wat ik erg grappig vond, is dat ze postbode is. Mijn baan komt niet zo heel vaak voor in boeken.

Er zit een behoorlijke plotwending in die ik totaal niet aan had zien komen aan het einde. Ik zat wel even met een geschokt gezicht naar het boek te kijken en ik knipperde even met mijn ogen. Las ik dat nou goed? Dat maakt het boek nog beter dan ik dacht. Eigenlijk had ik een voorspelbaar verhaal met humor verwacht, maar dat kwam dus niet helemaal uit.

Eigenlijk heeft het boek bijna alles dat ik graag in een boek zie: een mooie voorkant, humor, leuke mensen, maar ook verdrietige momenten. Die zitten er ook zeker in. Het is een boek voor mensen die van bijzondere boeken houden met een flinke dosis fantasie.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Boekerij.

[bol_product_links block_id=”bol_57173bb5c7533_selected-products” products=”9200000040681397,9200000040664673″ name=”Wolk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 gedachten over “Recensie: Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge