Recensie: Het koninkrijk

Recensie: Het koninkrijk

Recensie: Het koninkrijkHet koninkrijk
ISBN: 9789048843794
Publicatiedatum: augustus 2019
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Welkom in het Koninkrijk... waar 'Happily ever after' niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering... Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana's herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid - en wat het écht betekent om mens te zijn.

Het koninkrijk stond al een tijdje op de ‘dit is interessant’ lijst en toen ‘ie als luisterboek verscheen besloot ik om hem te gaan luisteren. Mijn verwachtingen waren inmiddels niet meer zo hoog na de verschillende recensies die over het boek verschenen, al bleef ik nieuwsgierig. Ik wilde mijn eigen mening vormen en las hem braaf uit.

Inmiddels heb ik hem al een paar dagen uit als ik dit schrijf en ik weet nog niet goed wat ik van het boek vond. Waarom ik dan toch een recensie schrijf? Omdat ik genoeg te melden heb dat niet alleen maar negatief is. Als ik een boek echt niets von, deel ik vrijwel nooit een recensie. Dat zijn meestal de boeken die ik ook niet uitlas. Het konijkrijk vond ik intrigerend genoeg om uit te lezen. 

De schrijfstijl van Jess Rothenberg vond ik wel lekker vlot lezen en ik bleef op zich wel geboeid hoe het af zou lopen. Vooral omdat het begint met gebeurtenissen die gebeurd zijn. Je leest het boek vanuit het heden en het verleden. Langzaam maar zeker ontrafel je steeds meer, net zolang tot er alleen nog een berg draadjes over is. 

Langzaam maar zeker ontrafel je steeds meer, net zolang tot er alleen nog een berg draadjes over is. 

Anna vertelt het hele verhaal vanuit haar oogpunt, op een aantal rechtbankverslagen na. Zelf vond ik haar niet zo’n leuke personage, maar ze is wel goed beschreven. Ze is niet menselijk, maar is zo wel geschreven – en beschreven. Ik kon op zich wel met haar meeleven, ook al was ze mijn persoon niet. Zelf had ik het leuk gevonden als het verhaal verteld werd vanuit meer mensen.

In het boek zitten best wat plotwendingen. Sommigen zag ik aankomen, anderen wat minder. Maar ik moet zeggen dat ik er ook niet echt over nadacht of het zo zou lopen of toch anders. Dat doe ik meestal toch een stuk minder als ik luister. Net alsof andere hersengebieden dan actief zijn. Misschien is dat ook wel zo, maar ik heb geen verstand ervan, haha.

Ik vond Het koninkrijk een rommelig en verwarrend boek, maar wel eentje waar ik nieuwsgierig naar werd. Er loopt zoveel langs elkaar dat je soms de draad kwijtraakt. Voor mij had dat minder gemogen. Aan de andere kant werd het nu nergens echt saai.

Ik miste wel echt de achter de schermen momenten. Die zaten er vrijwel niet in. Jammer.
Het koninkrijk vond ik een heel apart boek, maar ik weet niet of het het goede saoort apart is. Het was in elk geval niet echt een boek voor mij.

Het koninkrijk krijgt net 3 sterren.  

Eén gedachte over “Recensie: Het koninkrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: