Recensie Het lied van mijn hart

Recensie Het lied van mijn hart

Recensie Het lied van mijn hartHet lied van mijn hart
ISBN: 9789463670890
Publicatiedatum: 15 december 2018
Aantal bladzijdes: 259
Goodreads

Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger Sjoerd Scheltema. Dan wordt pijnlijk duidelijk waarom haar contract niet werd verlengd: Sjoerd is het neefje van haar oude directeur.

Intussen staat ook 5-HAVO-leerling Liv voor een onaangename verrassing als blijkt dat haar grote rivaal van het Haags Lyceum meegaat naar Brussel. Kim Ji Ho versloeg haar genadeloos tijdens Den Haag’s Got Talent en hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om dat haar in te wrijven. Liv kan Kim nu nog minder uitstaan en doet er alles aan om hem te ontlopen.

Zal de stemming tijdens deze winterse trip onder het nulpunt zakken of zal de liefde de temperatuur tot een hoogtepunt laten stijgen?

Het lied van mijn hart was een boek dat ik best graag wilde lezen. Door alle positieve geluiden was ik nieuwsgierig geworden. En ik heb al wat boeken van Lizzie van den Ham gelezen, dus ik wist dat haar schrijfstijl prettig was.

Nu ben ik niet altijd positief over die boeken geweest in recensies, maar dat had vooral te maken met de vele fouten. Want schrijven kan Lizzie wel.

Naast Lizzie heeft ook Lily Frank haar aandeel aan dit boek gelezen. Zelf had ik nog niets van haar gelezen en ik was dus benieuwd naar haar bijdrage. En naar de samenwerking natuurlijk.

Het was niet te merken dat dit door twee auteurs geschreven is, dus pluspuntje voor de redactie.

Het lied van mijn hart is een boek waar de vaart goed in zit. Je zit er vrijwel meteen in en je kunt het zo voor je zien. Althans, ik wel. Nadeel was wel dat ik mijn oude middelbare school voor me zag, haha. De schrijfstijl is vlot en je gaat heel snel door dit boek heen. Ik had ook geen moeite om erin te komen. Daarnaast was het niet te merken dat dit door twee auteurs geschreven is, dus pluspuntje voor de redactie.

Het verhaal is niet bijster origineel en echt onverwachte plotwendingen hoef je ook niet te verwachten, want die zitten er niet in. Maar daar was ik niet naar op zoek, dus het stoorde me ook totaal niet. Ik zocht een snel wegleesboek waarbij ik niet heel veel na hoef te denken.
Hoeveel ik ook fantasy houd, soms zijn mijn hersenen er gewoon te moe voor.

Hier en daar vond ik het wel wat tell, dus een beetje vlak, en kon ik niet altijd even goed meeleven.

Als je het mij vraagt, is dit een erg leuke cover. Zitten ook een aantal elementen uit het verhaal in.

Het verhaal wordt verteld vanuit Olivia – Liv – en Anne. Nu denk je misschien: als er twee personages aan het woord komen, krijgen ze een relatie. Dat is een beetje het standaard format, maar dat is in dit geval niet zo. Liv en Anne krijgen geen relatie. Dit vind ik wel origineel gedaan, al leer je de love interests daardoor niet echt kennen en dat vond ik wel jammer.

Beide personages vond ik redelijke personages, al bleven ze voor mij wel wat vlak. Als ik een van de twee als favoriet moet bestempelen, dan ga ik voor Liv. Die kwam voor mij net wat beter over dan Anne, maar verder vond ik ze prima. Wat ik ook leuk vond, was dat er een stelletje van Lizzie uit een eerder boek nog even terugkwam. Daar houd ik altijd wel van.

Wat ik ook leuk vond, was dat er een stelletje van Lizzie uit een eerder boek nog even terugkwam.

Het lied van mijn hart vond ik een leuk boek dat lekker weglas en een beetje op de grens van Young en New Adult staat. Als je ertussen in zit, is dit boek een prima keuze. Ook als je op zoek bent naar een weglezer op contemporary gebied, is Het lied van mijn hart leuk. Ik heb me zeker wel vermaakt met het boek en hij was zo uit!

Van mij krijgt Het lied van mijn hart 3 sterren (eigenlijk 3.3, maar dat lukt dan weer niet)

Het lied van mijn hart kreeg ik als recensie-exemplaar van Dutch Venture Publishing, maar uiteraard is mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: