Recensie: Het modeproject

Recensie: Het modeproject

Recensie: Het modeprojectHet modeproject
ISBN: 9789020653717
Auteur: Susan Juby
Uitgever: Kluitman
Publicatiedatum: september 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 240
Goodreads

De geweldige Young Adult gaat over de fashion addict Charlie Dean en haar absolute tegenpool John Thomas-Smith. Charlie ademt mode en wil niets liever dan de modewedstrijd van de Green Pastures Academy winnen.

Zo kan ze een beurs krijgen voor deze prestigieuze kunstopleiding waar ze heel graag heen wil. John interesseert jet helemaal niks wat hij draagt: hij houdt zich liever bezig met het maken van metalen sculpturen in zijn garage. Maar ook hij wil graag naar de Green Pastures Academy.

Het belooft een strijd te worden die hun levens zal veranderen…

Ik nam een maand Kobo Plus en Het modeproject stond daar ook in. Eerlijk gezegd had ik geen idee waar het over zou gaan, behalve dan dat ik de voorkant er wel tof uit vond zien en de titel sprak me ook aan. En van zo’n gratis maand moet je gebruikmaken natuurlijk. plus dat ik zo nog eens nieuwe boeken leer kennen.

Het modeproject wordt verteld vanuit twee personages: John Thomas-Smith en Charlie Dean. Ik denk dat dit een goede keuze is waardoor het boek niet meteen saai wordt. Ze staan allebei heel anders in de wedstrijd en dat merk je ook aan hoe ze vertellen. John wil eigenlijk een hele andere richting dan mode doen en Charlie ademt mode. Ze hebben allebei ook best wel een eigen manier van vertellen. Dat is best lastig, maar wat mij betreft is Susan Juby daar wel in geslaagd.

Beide personages bleven voor mij wel iets te vlak om met ze mee te leven. Er zitten wel wat scenes in waar ik dat wat meer kon, maar over het hele boek genomen bleven ze best vlak. Niet stom, niet leuk, nee, vlak. Misschien omdat ik ze ook allebei wat kinderlijk over vond komen en ze in eerst instantie zo’n dertien schatte.

John en Charlie hebben allebei ook best wel een eigen manier van vertellen. Dat is best lastig, maar wat mij betreft is Susan Juby daar wel in geslaagd.

Het einde vond ik best vluchtig gaan en misschien dat het daarom ook een beetje afgeraffeld voelde. Alsof de auteur dacht: zo even in een paar bladzijdes alles afronden en dan is het boek af. Wat ik dan wel leuk vind, is hoe het eindigt. Eerlijk gezegd had ik een heel ander einde verwacht, maar deze maakt het boek beter. Anders was het wel erg saai geworden. View Spoiler »

Het modeproject vond ik een aardig boek en fijn voor tussendoor. Als je boeken over mode leuk vindt, kun je dit misschien ook wel waarderen. Het is wel een echte Young Adult, dus het moet wel je ding zijn. Toch vind ik het geen superbijzonder boek ofzo, maar wel redelijk.

Het modeproject vond ik lastig om te beoordelen, want het bleef bij mij tussen 3 en 3.5 hangen, maar ik heb toch voor 3 gekozen, want voor 3.5 vind ik het net niet goed genoeg en ben ik er niet enthousiast genoeg voor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: