Recensie: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby

Recensie: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby

Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby / Carrie Pilby
ISBN: 9789402722901
Auteur: Caren Lissner
Uitgever: HarperCollins, HarperCollins Holland
Publicatiedatum: 7 maart 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Het leven is hard als je een genie bent. Tot die conclusie komt Carrie Pilby nadat ze op belachelijk jonge leeftijd is afgestudeerd en nu in haar eentje in een appartementje in New York woont. Ze hoort er gewoon niet bij, en de enige persoon die ze regelmatig ziet, is haar therapeut.

Hij komt met een vijfstappenplan om haar te helpen de `positieve aspecten van sociale interactie' te ontdekken. Carrie blijft veel liever thuis in haar bed liggen, maar besluit toch de uitdaging aan te gaan, hoewel ze nu al opziet tegen punt drie van de lijst: maak een afspraakje met een jongen die je ook echt leuk vindt..

Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby klonk als een leuk boek. Ik hou wel van die boeken met buitenbeentjes bij wie alles uiteindelijk toch goed komt, hoe sociaal onhandig ze ook zijn. Uiteindelijk vinden ze een vriendje, leuke vrienden en komt alles goed. Dit boek leek me bij uitstek zo’n boek. Zelf ben ik ook sociaal soms nogal onhandig, dus ik kan me vaak heel erg herkennen in deze personages.

In het begin van Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby moest ik er echt inkomen. De eerste zin is mega mega mega lang – en ik ben van de lange zinnen, dus kun je nagaan – en ik ben zo ongeveer zes keer de draad kwijtgeraakt. Het begin voelde voor mij ook een beetje als een slecht gejatte versie van Geek Girl – een serie die ik heel tof vind -, maar gelukkig werd dat wel minder.

De schrijfstijl van Caren Lissner vind ik op zich wel prettig, maar toch las ik er niet altijd even gemakkelijk in weg. Sommige stukjes vond ik ook wat verwarrend en ik vond Carrie af en toe een beetje vermoeiend. Maar ik had af en toe ook medelijden met haar, omdat ze duidelijk niet goed weet hoe het sociale leven allemaal werkt en sommige stukjes kwamen me – helaas-  pijnlijk bekend voor. Toch bleef Carrie voor mij net iets te plat. Ik vond haar een leuk personage, maar gewoon net niet goed genoeg. Wel is de schrijfster er goed in om je nieuwsgierig te maken, want ik wilde toch echt heel graag weten hoe het af zou lopen met Carrie.

Onverwachte gebeurtenissen zitten er eigenlijk niet echt in, maar dat had ik ook niet verwacht. Wel ontdekt Carrie meer over zichzelf en over de wereld om haar heen, dat men haar best accepteert als ze gewoon wat meer haar best doet. Ik vond er wel een mooie boodschap in zitten, dat je best jezelf kunt blijven, ook als je jezelf een beetje aanpast.

Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby vond ik veelbelovend klinken, maar helaas heeft het boek het niet helemaal waargemaakt. Voor mijn gevoel was het allemaal best afgeraffeld. Vooral aan het einde ging het heel erg snel, te snel, en dat vind ik jammer. Het boek is leuk als je van slimme personages houdt die een beetje wereldvreemd zijn. Het Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby boek 3 sterren.

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby van uitgeverij HarperCollins Holland. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58c68292c1354_selected-products” products=”9200000072120633″ name=”coole” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge