Recensie: Het Rosie Effect

Recensie: Het Rosie Effect

Recensie: Het Rosie EffectHet Rosie Effect
Auteur: Graeme Simsion
Series: Don Tillman #2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: maart 2015
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 425
Goodreads

Inmiddels zijn Don en Rosie getrouwd en wonen ze in New York. En Rosie heeft goed nieuws: Ze is zwanger.

Don zou Don niet zijn als hij niet uitgebreid op zoek gaat naar informatie over het aanstaande vaderschap. Dit doet hij behoorlijk klungelig waardoor hij in de problemen komt.

Ook duiken zijn oude zwakheden weer op en hij verliest daarbij zijn emoties uit het oog. Dat, en misschien nog wel meer: Rosie. Hij dreigt haar kwijt te raken wanneer ze hem het hardste nodig heeft. Komt het allemaal goed of is het over tussen de twee?

Het Rosie Effect is het vervolg op Het Rosie Project en ik moest weer even wennen aan de schrijfstijl, maar toen ik er eenmaal inzat, ging het prima en las het lekker en vlot weg. Maar ik kan me ook goed voorstellen als je je niet door de schrijfstijl heen kunt worstelen, want op sommige punten is het net even anders dan anders.

Ik vind don zo knap beschreven door de schrijver. Wow, daar ben ik jaloers op. Hij is anders dan anders en dat heeft de schrijver heel goed beschreven. Don is inderdaad anders en dat blijft hij ook, door het hele boek heen. Meestal vind ik personages redelijk plat in romans, maar in dit geval niet. Hij is goed beschreven, inclusief onzekerheden en bovendien is hij bepaald niet perfect.
Rosie vind ik wel weer wat platter, maar uiteindelijk is Don ook de hoofdpersoon, dus het is logisch dat zij wat platter blijft. Ik geloof dat Don autistisch is en zo is hij ook beschreven. In sommige dingen herken ik me ook best wel trouwens, al weet ik niet of dat een goed of slecht teken is. Hm.

In het verhaal zitten niet echt onverwachte plotwendingen, maar dat hoeft ook niet. Eigenlijk kun je het einde ook al deels vanaf het begin voorspellen. Stiekem hoop je natuurlijk op een goed einde en dat komt er ook wel, al is het een beetje met horten en stoten. Maar goed, als het van een leien dakje ging, dan was het niet leuk om te lezen.

Een prima boek om te lezen op deze Valentijnsdag dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge